Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 15 Μαΐου η κάλπη του δημοψηφίσματος στο Αίγιο. Έπονται, Ηράκλειο, Βόλος, Κέρκυρα, Μυτιλήνη.
Στις 15 Μαίου και στην κεντρική πλατεία του Αιγίου, θα στηθεί η κάλπη του δημοψηφίσματος του Λαού της Αιγιάλειας, για το αν επιθυμεί ή μη να συνεχίσει να πληρώνει φόρους, στην κυβέρνηση των νετοταξιτών πολιτικών απατεώνων.
Στην βαθειά συμβολική αυτή κίνηση των Αιγιωτών που μας δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης απέναντι στους νεοταξίτες και τους τοκογλύφους που κυβερνούν τον τόπο, αναμένεται να συμμετάσχει, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, της ιστορικής αυτής πόλης όπου γεννήθηκε η επανάσταση του ’21.
Παράλληλα, η κίνηση αυτή, η οποία είναι «οδηγός δράσης» για ολάκερη την Ελλάδα, ήδη έχει λειτουργήσει ως «κίνητρο αντίστασης» και σε άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Βόλος, η Κέρκυρα και η Μυτιλήνη, όπου οι τοπικοί Πυρήνες του Πατριωτικού Μετώπου, έχουν ήδη δρομολογήσει τη διενέργεια του ιδίου τύπου δημοψηφισμάτων.
Είναι άξιο λόγου να υπενθυμίσουμε εδώ πως με τον ίδιο περίπου «μηχανισμό» αντίστασης κατά του ΔΝΤ λειτούργησε και ο Λαός της Αργεντινής. Μικρές κατ’ αρχήν και περιφερειακές πόλης πέρασαν στον δρόμο της αντίστασης και μόνον στην τελική φάση και μάλιστα μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο λαός του μητροπολιτικού κέντρου του Μπουένος Άιρες, «απεγκλωβίστηκε» τελικά από τις πουλημένες συντεχνίες και την προπαγάνδα των άθλιων ΜΜΕ και συμμετείχε στον κοινό αγώνα. Με το γνωστό αποτέλεσμα, τόσο ο «σοσιαλιστής» Αλφονσίν, όσο και ο «νεοπερονιστής-ψευδοπατριώτης» Μένεμ αλλά και ο «σοβαρός-συντηρητικός» Ντε Λα Ρούα, να πεταχτούν στο καλάθι με τα ιστορικά σκουπίδια της χώρας αυτής. Όλα λοιπόν δείχνουν πως και στην Πατρίδα μας, «τόσο η μηχανή του κιμά» του ΔΝΤ των τοκογλύφων και των νεοταξιτών, όσο και οι μηχανισμοί της λαϊκής αντίστασης, ακολουθούν τον ίδιο, σχεδόν απαράλλακτο δρόμο.
Να προσθέσουμε εδώ πως στο Αίγιο, η κάλπη θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης την Πλατεία Αγίας Λαύρας, η ψηφοφορία θα γίνει βάσει των επισήμων εκλογικών καταλόγων οι οποίοι αμέσως μετά το πέρας της θα καταστραφούν ενώπιον του λαού, ενώ επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής θα είναι πολίτης της Πόλης, γνωστός για την κοινή του αποδοχή από όλους τους πολίτες του Αιγίου και όχι φυσικά στέλεχος ή μέλος του Πατριωτικού Μετώπου.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι δίχρωμα, ανοιχτό μπλέ το «όχι» και ανοιχτό καφέ το «ναι», ενώ αμέσως μετά τα μέλη του Πατριωτικού Μετώπου Αιγίου, έχουν ετοιμάσει λαϊκό πανηγύρι, με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, το περίφημο Αιγιώτικο κρασί και μουσική. Στο λαϊκό αυτό πανηγύρι είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Έλληνες Πατριώτες από όλη την χώρα, έτσι ώστε για μια ακόμη φορά να αποδειχθεί στην τρισχιλιόχρονη ιστορία αυτού του τόπου πως «των Ελλήνων οι Κοινότητες, ζούνε σ’ άλλο γαλαξία» και ακόμη πως, «όποιος δεν καταλαβαίνει τι πα να πει Ελλάδα και Έλληνας, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει».
Ο καιρός γαρ εγγύς και τα όνειρα του ποιητή θα πάρουν εκδίκηση.

Θαρραλέες αποφάσεις στην Ευρώπη- Και το Βέλγιο απαγόρευσε τη μπούργκα

Μια μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης παίρνουν μέτρα κατά της ισλαμικής ενδυμασίας των γυναικών που καλύπτουν είτε ολόκληρο το σώμα τους είτε το πρόσωπό τους μόνο.

Έτσι μετά τη Γαλλία που πρώτη απαγόρευσε τη λεγόμενη burqa η κάτω βουλή του Βελγίου ψήφισε την απαγόρευση της ισλαμικής αυτής ενδυματολογικής «ιδιοτροπίας», σε όλο το Βέλγιο. Την απόφαση για την κατάργησή της είχε πάρει αρχικά ο Βέλγος πρωθυπουργός, στα τέλη Απριλίου του 2010, μια παραίτηση όμως στο υπουργικό συμβούλιο καθυστέρησε την όλη διαδικασία. Τώρα απομένει ο νόμος να εγκριθεί από την άνω βουλή ώστε να μπει σε εφαρμογή.

Σύντομα και στην χώρα μας η απαγόρευση της «επίδειξης του Σταυρού»!

stΚωμικό χαρακτήρα, έχει λάβει πλέον στην Μ. Βρετανία, η υπεράσπιση του πολυπολιτισμού.

Διαβάστε τι συνέβη εκεί, και μην νομίζετε ότι τέτοιου είδους “συμβάντα” είναι τόσο μακρινά και στην πατρίδα μας.

Λίγο πριν το Πάσχα, ένας εργαζόμενος σε μία εταιρεία (δημοσίων συμφερόντων) δέχθηκε πειθαρχική ποινή από την εταιρεία στην οποία υπηρετούσε, διότι στο φορτηγάκι του, είχε βάλει έναν σταυρό.

Απειλήθηκε μάλιστα με απόλυση εάν δεν τον αφαιρούσε.

Γιατί;

Μα γιατί θεωρήθηκε από τους προϊσταμένους του, ότι η “επίδειξη του σταυρού” θα προσέβαλλε συναδέλφους του, ή τον κόσμο με τον οποίο θα ερχόταν σε επαφή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία, επιτρέπεται η χρήση “μπούρκας” – ελαφρά τροποποιημένης, που χαρακτηρίζεται διακριτική από την εταιρεία – ή στίχων από το κοράνι από μουσουλμάνους εργαζόμενους, σε αυτοκίνητα της εταιρείας.

Όχι όμως, από ό,τι φαίνεται, η χρήση του σταυρού. Το γεγονός προκάλεσε κατακραυγή στην τοπική κοινότητα του 64χρόνου εργαζομένου Colin Atkinson.

Προς βοήθειά του, έσπευσαν οι τοπικοί ακτιβιστές του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), οι οποίοι έξω από τα γραφεία της εταιρείας μοίρασαν κάποια φυλλάδια και παρέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας στην εταιρεία.

Από ό,τι φαίνεται όμως, αυτό προκάλεσε την μήνη του πολιτικά ορθού συστήματος, το οποίο έστειλε την Βρετανική αστυνομία, για να φιμώσει τους ακτιβιστές. Ακούστε τι ακολούθησε. Η αστυνομία ζήτησε από τον Adam Walker, εθνικό διευθυντή του BNP, να απομακρύνει το αμάξι του από την είσοδο του κτηρίου, γιατί εμπόδιζε.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπάκουσε και το πήγε στις θέσεις πάρκινγκ. Τότε η αστυνομία του έκοψε κλήση, διότι οδήγησε (μέσα στο πάρκινγκ) χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Όταν όμως του ζητήθηκε το όνομά του, σαν αντίδραση – και ενώ είναι γνωστός- αρνήθηκε να το δώσει.


Τότε η αστυνομία του έκοψε την κλήση, δίχως όνομα, με τον αριθμό του αυτοκινήτου του, αφήνοντάς την πάνω στο παρμπρίζ. Όταν αυτός απάντησε αφαιρώντάς την από το παρμπρίζ, συνελήφθη για “ρύπανση”.

Δύο αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου του, και πήραν τα κλειδιά από την εκκίνηση, και του πέρασαν χειροπέδες, λέγοντάς του ότι είχε συλληφθεί. Μπήκε κανονικά σε μια μικρή κλούβα και οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα, όπου και κρατήθηκε για κάποιες ώρες.

Ευτυχώς η συνέχεια ήταν καλύτερη. Ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή και μετά από ένα μεγάλο κύμα παραπόνων κατά της εταιρείας και μεγάλου επιπέδου έντασης ανάμεσα στους εργαζομένους της εταιρείας, όχι μόνο ο κ. Atkinson δεν
τιμωρήθηκε, αλλά η εταιρεία υπαναχώρησε επιτρέποντάς του, να έχει τον Σταυρό στο αμάξι του.
Αυτό ακριβώς είναι ο χρεοκοπημένος πολυπολιτισμός και η “ανοχή” την οποία τόσο πολύ κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν στην χώρα μας.

Τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών με τον 9.84 και τις καταγγελίες για απαγόρευση από την πλευρά του κ. Καμίνη της χρήσης ευχών όπως “Χριστός Ανέστη” αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής ακριβώς της διαδικασίας, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περιστατικά όπως αυτά στην Μ. Βρετανία.

Και φανταστείτε ότι εκεί, ο πρωθυπουργός της χώρας ομολογεί ότι ο πολυπολιτισμός απέτυχε. Τι έχει να γίνει εδώ με την “εχθροπάθεια” την οποία ερχόμαστε τώρα να ομολογήσουμε.

Ο καημένος αυτός τύπος, που του έκοψαν την κλήση, στο Ελλάντα θα έτρωγε τουλάχιστον καμιά 10αριά χρόνια κάθειρξη, ώστε να ικανοποιηθούν οι αριστερολάγνοι κυβερνώντες μας.

Θυμάμαι όταν είχα πρωταρχίσει να γράφω σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, που έγραφα για τις “απαγορεύσεις” στην Μ. Βρετανία των ευχών για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Κάποιοι σίγουρα θα με θεωρούσαν κινδυνολόγο ή γραφικό.

Αποδεικνύεται όμως ότι χρειάστηκε πολύ λίγος καιρός, για να έλθουν τούτα τα μαντάτα και στην πατρίδα μας. Οπότε πολύ συντομότερα να περιμένουμε τα καινούρια επεισόδια.

Είναι πλέον απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι το τέρας της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού δεν θα μείνει ικανοποιημένο, παρά μόνο εάν όλοι οι Έλληνες φοβούνται όχι μόνο να φέρουν τον σταυρό, αλλά και να δηλώνουν ότι είναι Έλληνες.
Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να μπούμε σε διαδικασίες που θα αναγκάσουν τον κ. Καστανίδη να αλλάξει τον νόμο αυτό ή να αναγκαστεί να φύγει από μόνος μου.

Σκέφτομαι ώρες ώρες μήπως πρέπει να εύχομαι να πάει η κατάσταση στην οικονομία χειρότερα, μπας και φύγουν.  Γιατί προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη την (και θρησκευτική) ελευθερία μου, από οποιαδήποτε υλικά αγαθά, που θα στερηθώ εάν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Predator για τη φύλαξη συνόρων και η ελληνική περίπτωση

Αλλού Γερουσιαστές και βουλευτές «διαδηλώνουν» ζητώντας τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όχι όμως στην Ελλάδα μας…

 Γερουσιαστές και βουλευτές της πολιτείας του Τέξας, στις ΗΠΑ, συναντήθηκαν στην αεροναυτική βάση Corpus Christi μαζί με πολιτειακούς κι ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, προκειμένου να υποστηρίξουν την αποστολή επιπλέον μη-επανδρωμένων αεροχημάτων Predator μέχρι το τέλος του έτους, για την επιτήρηση των συνόρων.

Κύριος αποδέκτης του αιτήματός τους είναι η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Τζάνετ Ναπολιτάνο.


Στην αεροναυτική βάση υπάρχει ήδη η σχετική υποδομή κι ένα ΜΕΑ Predator, το οποίο εκτελεί περιπολίες επιτήρησης των μήκους 1.931 χλμ συνόρων με το Μεξικό και της περιοχής του ομώνυμου Κόλπου. Τις αποστολές αυτές μέχρι σήμερα αναλάμβαναν αεροσκάφη P-3Orion της υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Φύλαξης των ΗΠΑ.

Προφανώς τα οφέλη από τη χρήση των ΜΕΑ είναι πολλαπλά. Στην περίπτωση των Predator, μπορούν να μείνουν στον αέρα περίπου 30 ώρες συνεχόμενες, ενώ δεν απαιτούν πολλαπλά πληρώματα αεροσκαφών και το κόστος πτήσης και συντήρησης είναι κατά πολύ περιορισμένο.

Βεβαίως, ένα τέτοιο σύστημα δεν αποτελεί πανάκεια, καθώς μπορεί να καθηλωθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με άλλα λόγια, αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό συμπλήρωμα σε μια ήδη υπάρχουσα καλή υποδομή φύλαξης συνόρων.

Στόχος μας προφανώς, δεν είναι η… εμπορική προώθηση των Predator! Η αναφορά γίνεται για να καταδειχθεί ο τρόπος δράσης των πολιτικών παραγόντων σε οργανωμένα και σοβαρά κράτη, σε σχέση με την Ελλάδα. Τουλάχιστον μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε ορισμένα βασικά πράγματα, όπως η ασφάλεια των συνόρων.

Για την ελληνική περίπτωση η αγορά των ΜΕΑ (ή εναλλακτικά η επένδυση στην εγχώρια ανάπτυξη με βάση υπάρχοντα σχέδια) προσφέρει κι άλλες λύσεις. Οι Έλληνες βουλευτές και περιφερειακοί άρχοντες θα μπορούσαν να προωθήσουν το αίτημα των πολιτών για συνοριακή ασφάλεια, στις ακριτικές περιοχές. Προφανώς και οι πολιτικοί αυτοί γνωρίζουν για τα ΜΕΑ, τα οποία πέρα από τη φύλαξη των συνόρων μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και σε περιπτώσεις πυρκαγιών, έρευνας και διάσωσης.

Η ίδια η χώρα μας μπορεί να παρουσιάσει πολύ φτηνά και αξιολογότατα δείγματα δουλειάς στους τεχνολογικούς τομείς που ενσωματώνονται σ’ ένα ΜΕΑ. Αρκεί οι βουλευτές  και περιφερειάρχες να μην επισκέπτονται το υπουργείο Άμυνας πιο συχνά για ζητήματα που αφορούν στην αποτροπή κλεισίματος κάποιου στρατοπέδου, ούτε για το πότε θα πάρουν το οικόπεδο όπου τώρα στεγάζεται κάποιο στρατόπεδο που θα κλείσει, ή τελικά έκλεισε, ή πρόκειται να μετεγκατασταθεί, για να ασκήσουν… «κοινωνική πολιτική» (βλ. ψηφοθηρία). Διότι η μετεγκατάσταση κοστίζει και το λιγότερο που θα μπορούσαν να πράξουν οι ευεργετούμενοι είναι να χρηματοδοτήσουν τη μετεγκατάσταση. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις αντί να εξοικονομήσουν χρήματα, χρεώνονται κιόλας!

Τα θέματα των ΜΕΑ θα έπρεπε να τύχουν περαιτέρω ανάλυσης από τους ειδικούς συμβούλους και σχετικούς με το αντικείμενο επιστήμονες που ενίοτε διαθέτουν στα γραφεία τους, αλλά τους «αξιοποιούν» σε πλήθος ασχέτων τομέων…

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Επέκρινε η Τουρκία τη δήλωση Ομπάμα για τη γενοκτονία

Η Τουρκία επέκρινε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της 96ης επετείου της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία». «Οι δηλώσεις (του Ομπάμα) διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Γι’αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’αυτές», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν», προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Ο Μπαράκ Ομάμα ζήτησε χθες από την Άγκυρα να αναγνωρίσει «πλήρως» τις σφαγές αυτές και καταδίκασε «τα τρομερά γεγονότα». Ωστόσο απέφυγε να χαρακτηρίσει «γενοκτονία» τις σφαγές των Αρμενίων.
Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ομπάμα, ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Ναμίκ Ταν, εξέφρασε χθες τη βαθειά λύπη του για τα σχόλια του προέδρου, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν «έναν λανθασμένο και ακατάλληλο μονομερή πολιτικό χαρακτηρισμό της ιστορίας».

Η “μαύρη επέτειος” της Γενοκτονίας των Αρμενίων,σήμερα.

Σήμερα όλοι οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου, όμως σήμερα είναι η Μαύρη επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων απο τους Τούρκους το 1915..
Οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν ήδη διαφανεί από τον Οκτώβριο του 1911, καθώς σε μια συνεδρίαση του κομιτάτου του κόμματος των Νεοτούρκων υπήρχε η ακόλουθη απόφαση: «Όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρέπει να ολοκληρωθεί ο εξοθωμανισμός όλων των τούρκων υπηκόων.

Είναι σίγουρο βέβαια ότι αυτό δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί με την πειθώ και θα πρέπει να προσφύγουμε στην ένοπλη βία». Στόχος ήταν ο εκτουρκισμός όλης της Μικράς Ασίας για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του παντουρκισμού.


Ο Υπουργός Εσωτερικών Ταλάτ Πασα, ο Υπουργός Πολέμου ενβέρ Πασά και ο Στρατιωτικός διοικητής της Συρίας κατέστρωσαν το σχέδιο. Με τις υπιγραφές του που έστειλαν προς τους στρατιωτικούς διοικητές των επαρχιών της Ανατολής αρχίσει ο διωγμός των Αρμενιών με την παράλληλη δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων (Tesιkilat-i Mahsusa),που ιδρύθηκε απο τους ίδιους για τη σφαγή των Αρμενίων που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
Το σχέδιο αρχισε να εφαρμόζεται την τραγική ημέρα. Στις 24 Απριλίου 1915 συλλαμβάνονται στην Κωνσταντινούπολη και εκτελούνται εκατοντάδες αρμένιοι διανοούμενοι. Στόχος της αποστολή ήταν οι Αρμένιοι να μείνουν χωρίς καθοδηγητές χωρίς πνευματική ηγεσία. 650 ηγέτες του Αρμενικού λαού απαγχονίστηκαν!
Στις αρμενικές επαρχίες της Ανατολίας στρατολογούνται, αφοπλίζονται και στη συνέχεια εκτελούνται όλοι οι άρρενες Αρμένιοι ηλικίας 16-62 ετών. Ανυπεράσπιστοι άμαχοι, γυναίκες, γέροι και παιδιά εκδιώκονται με τη βία από τα σπίτια τους και οδηγούνται μαζικά στις ερήμους της Συρίας. Στη διαδρομή δέχονται επιθέσεις του τακτικού τουρκικού στρατού και των ατάκτων κούρδων νομάδων. Σφαγές, βιασμοί, δολοφονίες, αρπαγές παιδιών, ληστείες! Ολα αυτά ήταν σχεδιασμένα απο την κεντρική ηγεσία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1.500.000 Αρμένιοι περίπου το 80% του πληθυσμού της Δυτικής Αρμενίας, χάθηκε στην πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. .
Μέχρι το 2010, 23 κράτη είχαν αναγνωρίσει επισήμως τα γεγονότα ως γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και η Διεθνής Ένωση Μελετητών για τη Γενοκτονία (International Association of Genocide Scholars), ανάμεσα τους και η Ελλάδα.
Η Τουρκία ακόμη και σήμερα δεν αναγνωρίζει οτι ο αφανισμός ολόκληρου πληθυσμού των Αρμενίων, ήταν γενοκτονία και αρνείται να ζητήσει συγγνώμη απο τα θύματα.
Πάντως Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως αυτή των Ποντίων.

Χριστός Ανέστη!

Πριν από λίγα λεπτά, αντήχησε το Χριστός Ανέστη στις Εκκλησίες της Ελλάδας, όπου και φέτος την τιμητική τους την είχαν φυσικά τα... βαρελότα.
Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στις Εκκλησίες, για να ακούσουν την χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Χριστού.

Με τις λαμπάδες και τα κεριά ανά χείρας, μικροί και μεγάλοι πήραν το Άγιο Φως και έδωσαν το Φιλί της Αγάπης, όπως ονομάζεται το φιλί που δίνουν κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας στους φίλους και συγγενείς τους.

Το μεγάλο μήνυμα της χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Θεανθρώπου ακούστηκε από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Φυσικά και τα βαρελότα και τα πυροτεχνήματα δεν έλειψαν, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή.

Τώρα, σειρά έχει το αρνί, που φέτος θα το μπει στη σουβλα και θα ψηθεί με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Τῶ Αγίω καὶ Μεγάλω Σαββάτω, τὴν θεόσωμον Ταφήν, καὶ τὴν εἰς Ἄδου Κάθοδον τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἑορτάζομεν δι' ὧν τῆς φθορᾶς τὸ ἡμέτερον γένος ἀνακληθέν, πρὸς αἰωνίαν ζωὴν μεταβέβηκε».

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αφότου εξέπνευσε ο Κύριος επί του σταυρού, έπρεπε να ταφεί και μάλιστα βιαστικά, διότι όπως μας πληροφορεί ο ιερός Ευαγγελιστής οι Ιουδαίοι «ἵνα μὴ μείνῃ ἐπὶ τοῦ σταυροῦ τὰ σώματα ἐν τῷ σαββάτῳ, ἐπεὶ παρασκευὴ ἦν· ἦν γὰρ μεγάλη ἡ ἡμέρα ἐκείνου τοῦ σαββάτου· ἠρώτησαν τὸν Πιλᾶτον ἵνα κατεαγῶσιν αὐτῶν τὰ σκέλη, καὶ ἀρθῶσιν» (Ιωάν।19: 31). Οι στρατιώτες με χονδρές σιδερένιες βέργες τσάκισαν τα κόκαλα των δύο συσταυρωμένων ληστών, για να επιταχύνουν το θάνατό τους, διότι ακόμη δεν είχαν εκπνεύσει.


«ἐπὶ δὲ τὸν Ἰησοῦν ἐλθόντες ὡς εἶδον αὐτὸν ἤδη τεθνηκότα, οὐ κατέαξαν αὐτοῦ τὰ σκέλη, ἀλλ' εἷς τῶν στρατιωτῶν λόγχῃ αὐτοῦ τὴν πλευρὰν ἔνυξε, καὶ εὐθέως ἐξῆλθεν αἷμα καὶ ὕδωρ» (Ιωάν.19:33). Αυτό σημαίνει ότι ο θάνατος του Κυρίου υπήρξε πραγματικός.

Κοντά στο σταυρό του Κυρίου είχαν απομείνει μόνο η Θεοτόκος και οι μαθήτριές Του, οι οποίες συνέπασχαν με Αυτόν, έκλαιγαν και πενθούσαν το άδικο πάθος και το θάνατό Του. Αντίθετα οι ένδεκα μαθητές είχαν κρυφτεί για το φόβο των Ιουδαίων (Ιωάν.20:19). Όμως ήταν αδύνατο σ’ αυτές να αναλάβουν το δύσκολο έργο της αποκαθηλώσεως και της ταφής του Χριστού. Το πιο ανυπέρβλητο εμπόδιο ήταν η αίτηση στον Πιλάτο να τους δοθεί η άδεια της ταφής.

Το έργο αυτό ανάλαβαν οι ευσεβείς άρχοντες Ιωσήφ και Νικόδημος. «ἐλθὼν Ἰωσὴφ ὁ ἀπὸ Ἁριμαθαίας, εὐσχήμων βουλευτής, ὃς καὶ αὐτὸς ἦν προσδεχόμενος τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, τολμήσας εἰσῆλθε πρὸς Πιλᾶτον καὶ ᾐτήσατο τὸ σῶμα τοῦ Ἰησοῦ. ὁ δὲ Πιλᾶτος ἐθαύμασεν εἰ ἤδη τέθνηκε, καὶ προσκαλεσάμενος τὸν κεντυρίωνα ἐπηρώτησεν αὐτὸν εἰ πάλαι ἀπέθανε· καὶ γνοὺς ἀπὸ τοῦ κεντυρίωνος ἐδωρήσατο τὸ σῶμα τῷ Ἰωσήφ. καὶ ἀγοράσας σινδόνα καὶ καθελὼν αὐτὸν ἐνείλησε τῇ σινδόνι καὶ κατέθηκεν αὐτὸν ἐν μνημείῳ ὃ ἦν λελατομημένον ἐκ πέτρας, καὶ προσεκύλισε λίθον ἐπὶ τὴν θύραν τοῦ μνημείου» (Μάρκ.15: 43-46).

Τότε μαζεύτηκαν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι στον Πιλάτο και τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Χριστού μέχρι την Τρίτη ημέρα, διότι, όπως έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές του κλέψουν την νύχτα το σώμα του Ιησού και κηρύξουν κατόπιν στο λαό ότι αναστήθηκε, όπως προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμα ζούσε. Και τότε η πλάνη αυτή θα είναι χειρότερη από την πρώτη».

Ο Πιλάτος, αφού τους άκουσε, έδωσε την άδεια και πήγαν και ασφράγισαν τον τάφο. Για ασφάλεια, τοποθέτησαν και μια φρουρά από στρατιώτες και αποχώρησαν.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Οι Σκοπιανοί χτίζουν ομοίωμα της «Καμάρας» στα Σκόπια


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Οι Σκοπιανοί χτίζουν ομοίωμα της «Καμάρας» στα ΣκόπιαΕίχαμε ασφαλείς πληροφορίες ότι στα Σκόπια οικοδομούνται δημόσια κτίρια και μνημεία που να παραπέμπουν σε «μακεδονικό – βυζαντινό» πολιτισμό. Οι Σκοπιανοί, ως Σλάβοι και Βούλγαροι, δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό που κυριάρχησε για αιώνες στην περιοχή. Αν και τα Σκόπια υπήρξαν ελληνική πόλη στο παρελθόν, κατά το μεσαίωνα και αργότερα, στερούνται μνημείων που να τους δίνουν το αλλυτρωτικό «χρώμα» που επιθυμούν οι τωρινοί τους κυβερνήτες. Έτσι, σκέφθηκαν, αφού δεν έχουμε μνημεία ας φτιάξουμε μερικά. Μνημεία και δημόσια κτίρια που να μας κάνουν να μοιάζουμε με Μακεδόνες, Ρωμαίους και Βυζαντινούς.
Ο ρεπόρτερ μας ξεκίνησε για τη σλαβοβουλγαρική πόλη με μια αποστολή. Να εντοπίσει τα οικοδομήματα και να τα φωτογραφίσει. Το πρώτο, σαν έφτασε, ήταν εύκολο. Η πόλη θυμίζει εργοτάξιο. Το δεύτερο ήταν σχετικά δύσκολο, γιατί οι φωτογραφίες απαγορεύονται. Ωστόσο, για τους ρεπόρτερ του tsantiri.gr τίποτα δεν είναι απαγορευτικό.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την «Καμάρα» των Σκοπίων, ένα δημιούργημα του… «μακεδονικού» πολιτισμού και άλλα ελληνότροπα μέγαρα που κατασκευάζουν. Ακολουθεί το email του απεσταλμένου μας:
Η φωτογραφία αναπαριστά την Καμάρα στην Θεσσαλονίκη και ακριβώς δεξιά είναι η πλατεία των Σοπίων η κεντρική. Και ο δρόμος αυτός που δείχνει η φωτογραφία είναι ο κεντρικός δρόμος των Σκοπίων δίπλα ακριβώς από το μεγάλο Εμπορικό Κέντρο των Σκοπίων όπου μέσα σε αυτό υπάρχει και ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ του Βερόπουλου.
Στην πλατεία κατασκευάζουν και κτίρια με αρχαία ελληνική όψη από μπετόν αρχικά και μαρμαροκονιαμα στην συνέχεια ώστε οπτικά να μοιάζουν μαρμάρινα από πληροφορίες θα φτιάξουν τον Παρθενώνα των Σκοπίων και τα βυζαντινά της Θεσσαλονίκης. Απομένει να δούμε εάν θα χτίσουν και ομοίωμα του Λευκού Πύργου.

Υ.Γ. [Για να γελάσουμε και λίγο...] Πληροφορίες που λένε ότι οι Σκοπιανοί, μετά την Καμάρα «μαϊμού», θα φτιάξουν μια σειρά από «μαϊμούδες» μνημεία, όπως έναν Λευκό Πύργο, μια Ακρόπολη, έναν πύργο του Άιφελ, ίσως και ένα Στόουνχεντζ και θα μετονομάσουν τα Σκόπια σε δημοκρατία της Ντίσνεϋλαντ, για να δηλώσουν υπερήφανοι και γνήσιοι απόγονοι του Γκούφι, του Μίκυ και -φυσικά- του Ντόλαντ Ντακ, ελέγχονται από τον απεσταλμένο μας…



 

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/04/skopia_megaro_tsantiri2.jpg

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/04/skopia_megaro_tsantiri.jpg


Τούρκοι πυροβόλησαν Ελληνοκύπριους ψαράδες στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη κοντά στην Αμμόχωστο !

Νέα τουρκική πρόκληση στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής ιστοσελίδας Sigmalive, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Ελληνοκύπριους ψαράδες στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη στην επαρχία Αμμοχώστου. Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνέβη χθες το απόγευμα, όταν οι δύο ψαράδες βγήκαν, όπως συνήθιζαν, στα ανοικτά για να ρίξουν τα δίχτυα τους. Όπως ανέφεραν, την στιγμή εκείνη Τούρκοι στρατιώτες από την απέναντι πλευρά, τους σημάδεψαν και έριξαν εναντίον τους έξι πυροβολισμούς, αναγκάζοντας τους να τραπούν σε φυγή, ενώ στη συνέχεια, οι ψαράδες ενημέρωσαν σχετικά την Λιμενική Αστυνομία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 700.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΩΡΥΟΝΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Ή ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ...ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ;
Περιοδικό Αζινλίκτσα 16-3-2011

Καλά νέα για τους κατοίκους της Σμίνθης από την Άννα Διαμαντοπούλου.

H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης. Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά.
Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού. Με βάση πληροφορίες που έμαθε το περιοδικό Αζινλίκτσα η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που θα χαροποιήσει τους Σμινθιώτες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς.

Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ, ζήτησαν πολιτική λύση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον τύπο.

Σχόλιο: Φανταζόμαστε ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρχει και για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ! Αν λοιπόν δεν υπάρξει ανάλογη μεταχείριση εκεί, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να αλλαξοπιστήσουμε…


Μα φυσικά "πρέπει να υπάρχει ένας αξιοπρεπής χώρος για να προσεύχεται μαζικά ο κόσμος"!

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την...ευαισθητούλα Άννα σε αυτό το θέμα:ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΗΔΗ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Πασοκ,ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!

Αντίθετα,στους μουσουλμάνους παρέχεται μια μικρή...διευκόλυνση ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΖΑΜΙ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Έτσι είναι:Όπου πραγματικά καταπατούνται οι νόμοι,το "άθρησκο" Κράτος μεταμορφώνεται σε...υπερασπιστή της πίστης!

Ο Καμίνης έκοψε το "Χριστός Ανέστη" στον Αθήνα 9,84

“Χρόνια πολλά” και όχι “Χριστός Ανέστη” θα εύχονται οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Αθήνα 9,84, μετά από εντολή που φέρεται να έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, για να μην προκαλέσει την αντίδραση των μουσουλμάνων.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, χαρακτήρισε προκλητική και πρωτοφανή την απόφαση, να μη μεταδοθεί η λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση, ώστε να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι, που διαβιούν στην Ελλάδα.

“Ποιός είπε ότι ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι; Αντιθέτως από την απόφαση που παίρνει η διοίκηση του σταθμού, είναι βέβαιο ότι προκαλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής.

Ειναι μια πρωτοφανής απόφαση που δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η διοίκηση του σταθμού είναι ολισθηρός”,
δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας τη διοίκηση του σταθμού να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Πηγή: newpost.gr

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον δρόμο της Αντίστασης, παράλληλα με το Αίγιο και η Κρήτη. Δημοψήφισμα και στο Ηράκλειο, απέναντι στην κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων της κατοχικής συμμαχίας των νεοταξιτών και των τοκογλύφων.
Στον δρόμο της Αντίστασης μπαίνει, παράλληλα με τον Λαό του Αιγίου, και ο Λαός του Ηρακλείου της Κρήτης, με την σημαντικότατη για τις εξελίξεις στη μεγαλόνησο απόφαση του Πυρήνα του Πατριωτικού Μετώπου Ηρακλείου, για διενέργεια Δημοψηφίσματος.
Το Δημοψήφισμα, με αντικείμενο ταυτόσημο του αγωνιζόμενου Λαού του Αιγίου, αν δηλαδή επιθυμεί ο Λαός να συνεχίσει να πληρώνει ή μη φόρους στην κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων που σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους, συνεχίζουν να εκποιούν την περιουσία του ελληνικού Λαού, θα στηθεί συμβολικά στην κεντρική πλατεία της Κρητικής μεγαλούπολης, και μάλιστα μπροστά στο άγαλμα του εθνεγέρτη της μεγαλονήσου, Γιάννη Δασκαλογιάννη.
Ανερχόμενος – όπως ήταν εξ’ άλλου αναμενόμενο – στο ύψος των περιστάσεων ο περήφανος Κρητικός Λαός, αναμένεται να δώσει πολύ σύντομα απάντηση στους νεοταξίτες, όπως μόνο οι Κρητικοί ξέρουν να δίνουν. Στέλνοντας παράλληλα κάθετο και σαφές μήνυμα ενότητας, αδελφοσύνης και δημοκρατίας, τόσο στο θλιβερό και τρισάθλιο κράτος των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, όσο και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν νεοταξίτικου τύπου διχαστικά διλήμματα περί «ανεξαρτησίας» – δήθεν – της Κρήτης, από τον εθνικό κορμό. Τα πορτοκαλί σχέδια του τύπου «ανοιχτοί δρόμοι, ανοιχτά σύνορα», «ελεύθερη και ανεξάρτητη Κρήτη, Θράκη και Μακεδονία», δεν πρόκειται να περάσουν στη συνείδηση του Έλληνα Πατριώτη, ο οποίος γνωρίζει πως οι κατοχικοί νεοταξίτες που κυβερνούν τον τόπο, είναι η ίδια σοροχρηματοδοτούμενη παρέα με τους υποτιθέμενους «επαναστάτες», είτε προέρχονται από την «ακροαριστερά» είτε από την «ακροδεξιά».
Με ρυθμούς αποφασιστικούς και γρήγορους, που μόνο η Κρήτη μπορεί να γεννήσει, ο Πυρήνας του Πατριωτικού Μετώπου του Ηρακλείου, προχώρησε παράλληλα στην ενοικίαση γραφείων του Κινήματος στο κέντρο της Πόλης, διεύρυνε την Επιτροπή με νέα στελέχη και προχωρεί στην οργάνωση του δημοψηφίσματος.
Να προσθέσουμε εδώ πως η συγκέντρωση για γνωριμία και κουβέντα με τον Ηρακλειώτικο Λαό που έγινε το Σάββατο στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου, έγινε μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και αλληλοκατανόησης ενώ συγκινητική ήταν η υποδοχή των Μακεδόνων στελεχών του ΠΑΜ, που βρέθηκαν στη Μεγαλόνησο για να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Κίνημα.
Παρά την λυσσαλέα και μεθοδική προσπάθεια των νεοταξιτών να κατασυκοφαντήσουν το Κίνημα και να εμποδίσουν την προσέλευση του Ηρακλειώτικου Λαού (με συστηματικό σχίσιμο των αφισών και διασπορά της γνωστής γκαιμπελίστικης προπαγάνδας ότι πρόκειται για ακροδεξιά, ή ακροαριστερή οργάνωση), η συνάντηση έγινε, σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων και των ιδεολογικοπολιτικών καταβολών και το σύνθημα, «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά: Πατριωτικά» και «επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας» επικράτησε ως μεστή γεύση για μια προοπτική Άμεσης Δημοκρατίας για τον τόπο, που άνοιξε το βαθύτατα Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα του ΠΑΜ.
Η προσπάθεια των νεοταξιτών να ξαναδημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στον κορμό της κοινωνία, στήνοντας υποτιθέμενα «αριστερά» αναχώματα, στην επίσης στημένη «άνοδο του νεοναζισμού», ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο εμφύλιος και η μεταπολίτευση μας τελείωσαν και η ώρα να πάψουν να παράγουν πολιτική και πολιτικούς, ήλθε.
Η ώρα του Ελληνικού Λαού, αυτής, της βαθύτατα και ιστορικά δοκιμασμένης Δημοκρατικής Κοινωνίας, ήλθε.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Κρήτη το Πατριωτικό Μέτωπο. Ανοιχτή συγκέντρωση για γνωριμία και κουβέντα, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. στην Αίθουσα "Ανδρόγεω" στο Ηράκλειο.
Ανοιχτή συγκέντρωση για γνωριμία, ανάλυση των θέσεών του και συντονισμό των δυνάμεών του στην Κρήτη πραγματοποιεί το Πατριωτικό Μέτωπο.
Στην συγκέντρωση η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα "Ανδρόγεω", θα παραβρεθούν αγωνιστές της Πατρίδας και της Δημοκρατίας από τη Μακεδονία, σε ένα σμίξιμο αδελφικότητας, κατανόησης και αλληλεγγύης, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βιώνει ο Λαός μας.
Καλούνται όλοι οι Πατριώτες Κρητικοί, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση και  τους εκπροσώπους του Πατριωτικού Κινήματος από τη Μακεδονία, με τους οποίους οι Κρήτες έχουν ιδιαίτερους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κακλαμάνης: “Η χρεοκοπία θα οδηγήσει σε απώλεια εθνικών συνόρων”

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας έκρουσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.

"Εάν η χώρα δε σταθεί όρθια αυτό το διάστημα, κι αν οι βλακείες περί κυβερνήσεων προσωπικοτήτων, τεχνοκρατών, όλα αυτά που στο λαό καθημερινά εντυπώνονται στη συνείδηση συνεχιστούν, καταλαβαίνετε ότι μία κατάρρευση της οικονομίας, θα είναι κατάρρευση της χώρας" τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως είπε μια χώρα υπό κατάρρευση, δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί το Αιγαίο και τη Θράκη.

"Και δεν είμαι κανένας εθνικιστής όπως μου έλεγαν από την αμερικάνικη πρεσβεία, στο CBS, ότι ηγούμαι των εθνικιστών του ΠΑΣΟΚ, αλλά η Θράκη και το Αιγαίο δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης από μία χώρα που είναι υπό κατάρρευση! Θα σημαίνει εθνική τραγωδία εάν όλοι αντί να είναι όπως είπα «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», αν όλοι δεν καταλάβουμε και ομαδικά και ατομικά κυρίως την ευθύνη".

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΜ: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτήν την δικαιοσύνη». Δέκα χρόνια κάθειρξη σε 77χρονο, επειδή τραυμάτισε θανατηφόρα κακοποιό που μπήκε στο σπίτι του για να τον ληστέψει.
Ένα ακόμη περιστατικό «απονομής δικαιοσύνης» μέσα από ένα εντελώς απαράδεκτο δικαιοδοτικό πλαίσιο, προστίθεται στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων, που αντίκεινται στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Δικαιώνοντας την σαφή και ξεκάθαρη θέση του Πατριωτικού Μετώπου πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτήν την δικαιοσύνη και πως πρέπει επιτέλους, να πάμε σε αιρετό εισαγγελέα και σε πλήρη ορκωτά-λαϊκά δικαστήρια, όπως πχ των ΗΠΑ, τα οποία στήθηκαν από τους αρχαιελληνολάτρεις Madison και Jefferson, στο πρότυπο της Ηλιαίας της αρχαίας Αθήνας. Με παράλληλη ανάπτυξη των λογικών της παλλαϊκής άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας, το σπίτι του κάθε Έλληνα πολίτη, είναι το «κάστρο του» και κανείς δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να το παραβιάσει.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο του Πύργου, καταδίκασε 77χρονο από το Διακοφτό Αχαΐας σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση), επειδή αντέδρασε δυναμικά σε κακοποιούς, που μπήκαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν.
Το συμβάν έγινε στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου. Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.

Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.

Η ποινή που του επέβαλε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Έτσι, το μήνυμα που έστειλε η «ελληνική δικαιοσύνη», είναι απλά: Όταν μπουν ληστές στο σπίτι σας, φροντίστε να είστε διακριτικοί μαζί τους, επιτρέψτε τους να σας κλέψουν, βιάσουν, βασανίσουν και μην τολμήσετε να αντιδράσετε. Γιατί αν το κάνετε αυτό, ουαί και αλίμονο σας: Θα πάτε φυλακή και μάλιστα με πολυετή κάθειρξη.

Μια ακόμη πλευρά της θλιβερής ελληνικής πραγματικότητας που βιώνουμε στους χαλεπούς καιρούς του ΓΑΠ, των νεοταξιτών και των τοκογλύφων και την οποία το Πατριωτικό Μέτωπο, είναι αποφασισμένο να αλλάξει από τη ρίζα της. Με θέσεις σαφείς, κάθετες και βασισμένες στην ανάγκη για δικαίωση του τραυματισμένου κοινού περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού Λαού, αλλά και την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης της ελληνικής Δικαιοσύνης, τις οποίες μπορούμε να βρούμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pamet.gr/pdf%20files/pograma.pdf .

Στο φως άρθρο-αποκάλυψη της Κόνι Μπρακ τις θέσεις του Σόρος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Η Αθήνα, σε στάση βαθιάς υπόκλισης μπροστά στον Τζορτζ Σόρος –τον ορκισμένο εχθρό μας. Εκεί δίπλα του, ο πρωθυπουργός. Εκεί μαζί του, και η «ελίτ» των επιχειρηματιών της χώρας. Όλοι τους εκεί, να δουν και να ακούσουν τον αρχιπιλότο των ιπτάμενων σπρεντ που μας στόχευσαν. Που μας τσάκισαν. Υποδοχή «μεσσία», από τους δικούς μας, Που μοιάζει σαν να λένε στην απελπισμένη Ελλάδα… Ιδού, ο σωτήρας σας!!!


Εύστοχα, η «Ελευθεροτυπία» (05/04/2011) σημειώνει στην τελευταία της σελίδα:
«Ο Σόρος, ο φόρος και το κακό συναπάντημα»

Τον βίο και την πολιτεία του αποκαλύπτει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες το βαρυσήμαντο άρθρο της διαπρεπούς αμερικανίδας δημοσιογράφου Κόνι Μπρακ (New Yorker) που παρουσιάζει σήμερα η ιστοσελίδα.

Εγώ, απλώς, προσθέτω τη διάσημη χρηματοπειρατεία του (το 1990) όταν ανάγκασε τη βρετανική λίρα να εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερών ισοτιμιών αποκομίζοντας προσωπικά κέρδη 1 δις δολ.
 
Ο κόσμος σύμφωνα με τον Σόρος
Συγγραφέας: Κόνι Μπρακ

Απόσπασμα από άρθρο της επιθεώρησης The New Yorker,

Πουθενά αλλού δεν αναλώνει ο Σόρος περισσότερα χρήματα και ενέργεια για την υποστήριξη μίας κυβέρνησης απ’ ό,τι στη ΠΓΔΜ. «Ο Σόρος είναι ο σωτήρας της “Μακεδονίας”», δήλωσε ο φίλος του, Μόρτον Αμπράμοβιτς. H αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Λιούμπικα Ασέβσκα, δήλωσε για τα δύο ξεχωριστά δάνεια του Σόρος, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων:

«Ο λαός ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι “αφού δεν σας βοηθούν οι χώρες, θα σας βοηθήσει ένα άτομο;”. Θυμηθείτε, είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια στη “Μακεδονία” αξίζουν όσο δισεκατομμύρια εδώ… Το γεγονός ότι ο Σόρος βοήθησε την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό».

Στοιχηματίζοντας επιθετικά στην ΠΓΔΜ, ο Σόρος ενεπλάκη σε μια από εκείνες τις βαλκανικές διαμάχες που, πίσω από φαινομενικά απλά ζητήματα, κρύβουν θανάσιμες περιπλοκές.

Η «Μακεδονία», που συγκίνησε τον Σόρος, ήταν μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, γνωστή με το όνομα Βαρντάρ Μπανοβίνα˙ το 1945, μετονομάστηκε από τον στρατηγό Τίτο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο πληθυσμός της ποικίλει, με το μεγαλύτερο τμήμα της να αποτελείται από Σλάβους, οι πρόγονοι των οποίων έφτασαν στην περιοχή χίλια περίπου χρόνια μετά από τους διασημότερους Μακεδόνες, τον Φίλιππο τον Β΄ και τον γιό του, Μέγα Αλέξανδρο. Εντούτοις, ο Τίτο –εποφθαλμιώντας το μεγάλο τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας– ενθάρρυνε την αλυτρωτική ιδέα μιας διακριτής μακεδονικής ταυτότητας.


Οι φόβοι της Ελλάδος αναζωπυρώθηκαν το 1991, όταν το κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας κήρυξε την ανεξαρτησία του ως έθνος με το όνομα «Μακεδονία». Ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Τίτο στην περιοχή και βοήθησε στην εξάπλωση της ιδέας μιας ξεχωριστής εθνικής ταυτότητας για τους «Μακεδόνες».

Ο Γκλιγκόροφ βέβαια δήλωσε ότι το κράτος του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά οι Έλληνες δεν πείστηκαν. Το 1992 και το 1993, η κυβέρνηση του Γκλιγκόροφ εξέδωσε νέα σχολικά εγχειρίδια που έδειχναν τα «γεωγραφικά εθνικά σύνορα» να καλύπτουν και ολόκληρο το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας. η νέα σημαία του κράτους έφερε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. τέλος, ένας πρόλογος στο Σύνταγμα του 1991 αναφέρει ότι το κράτος δεσμεύεται για την προστασία των «απανταχού Μακεδόνων». Οι Έλληνες δεν ισχυρίζονται ότι το λιλιπούτειο κρατίδιο, με τα δυο εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί αληθινή απειλή γι’ αυτούς προς το παρόν. Η ιστορία τους, όμως, τους έχει διδάξει να κοιτούν μακροπρόθεσμα.

Σ’ ένα σενάριο που αρκετοί Έλληνες θεωρούν πιθανό, για παράδειγμα, η ΠΓΔΜ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να επιχειρήσει μια εχθρική κίνηση στο μέλλον, σε συνεργασία με τους αδελφούς τους Σλάβους της Βουλγαρίας, οι οποίοι κατείχαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Έτσι είχε η κατάσταση όταν ο Σόρος έφτασε στα Σκόπια, την πρωτεύουσα του κράτους, τον Σεπτέμβριο του 1992, στα πλαίσια μιας περιοδείας του στα ανά τον κόσμο τμήματα του ιδρύματός του. Πριν πάει εκεί, βρισκόταν στη Βουλγαρία, όπου ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματός του στη Σόφια του παρουσίασε την κυρίαρχη βουλγαρική άποψη για το θέμα: ότι δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και ότι οι έντονες προσπάθειες να εδραιωθεί αυτή η ταυτότητα έκρυβαν τις αλυτρωτικές διαθέσεις, τις κληροδοτημένες από τον Τίτο.

«Ο Σόρος δεν γνώριζε τίποτα για τη “Μακεδονία”» δήλωσε η Ασέβσκα. «Όταν έφτασε, ήταν επηρεασμένος απόλυτα από τη βουλγαρική προπαγάνδα – και μάλλον είχε μετανιώσει για το ταξίδι του. Έπειτα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο τον συμπάθησε αμέσως και ο πρόεδρος παρέθεσε ένα γεύμα προς τιμήν του. Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων, άλλαξε τις απόψεις του».

Το ίδιο απόγευμα, ο Σόρος έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο δολάρια τον προϋπολογισμό του ιδρύματός του στη ΠΓΔΜ, ενώ δήλωσε επίσης ότι μετονομάζει το ίδρυμά του από Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων σε Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία της Μακεδονίας – γεγονός που είχε μεγάλη πολιτική βαρύτητα. […]

Στη λογική των «καλών και των κακών», την οποία ο Σόρος ακολουθεί με μεγάλη μεροληψία, οι Έλληνες μεταβλήθηκαν στους «κακούς» της υπόθεσης. Ο ίδιος, δεν πήγε στην Ελλάδα ν’ ακούσει και την άλλη πλευρά. Στις λίγες ώρες που συναντήθηκε με τον Γκλιγκόροφ, πείστηκε, και από τότε επιμένει συχνά σε αυτό, ότι η «Μακεδονία» είναι το μόνο πολυεθνικό κράτος που έχει απομείνει στα Βαλκάνια και ότι η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αρχές. […]

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος του Σόρος στα Σκόπια, ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν, υποστηρίζει ότι και αυτός είναι προσηλωμένος στις αρχές της ανοικτής κοινωνίας. Ωστόσο, δυσκολεύεται κανείς να συνδυάσει την αφοσίωση στον πλουραλισμό με το δημαγωγικό πάθος που επιδεικνύει ο Μίλτσιν πάνω στο ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας. Ο ίδιος μου έδωσε πολύ προπαγανδιστικό υλικό σχετικά με τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα (που περιλάμβανε και μια συλλογή κειμένων που τιτλοφορούνταν «Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες»).

Οι προσπάθειες για την επίλυση της συνεχιζόμενης διπλωματικής διένεξης με την Ελλάδα συμπεριλάμβαναν και διμερείς συνομιλίες για την υιοθέτηση μιας σύνθετης ονομασίας όπως είναι οι «Μακεδονία του Βαρδάρη» και «Νέα Μακεδονία». Όμως, σε μια συνέντευξη που πήρα από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, στην οποία παρίστατο και ο Μίλτσιν, οι δύο άνδρες επέμεναν ότι το όνομα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο Μίλτσιν μάλιστα δήλωσε: «Εάν αλλάξουν το όνομα, θα πάω στα βουνά και θα πολεμήσω με τους αντάρτες!».


Τόσο έντονος φανατισμός δεν συνηθίζεται στα ιδρύματα. Στον βαθμό που, σύμφωνα με τους κανόνες του I.R.S. (σ.τ.μ. φορολογική υπηρεσία των Η.Π.Α.) , τα ιδρύματα του Σόρος απαλλάσσονται από φορολογικές υποχρεώσεις και λαμβάνουν αφορολόγητες δωρεές (από τον ίδιο τον Σόρος), δεν μπορούν να αναμειγνύονται στις περισσότερες μορφές πολιτικής δραστηριότητας […]. Ο Λούπκο Γκεοργκιέφσκι, ηγέτης της δεξιάς τάσης του αντιπολιτευτικού κόμματος V.M.R.O. (Διεθνής Επαναστατική Μακεδονική Οργάνωση), κατηγορεί το ίδρυμα του Σόρος ότι αποτελεί ουσιαστικά μία «μηχανή κυβερνητικής υποστήριξης». Σχεδόν όλες οι επιχορηγήσεις, υποστηρίζει, πηγαίνουν σε όσους σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το κυβερνών κόμμα. Σχετικά μ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από τον Σόρος, τον Α1, ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι: «[ο σταθμός] συνιστά μια πραγματική εναλλακτική λύση σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό του πρόγραμμα. Αλλά στο πολιτικό του πρόγραμμα… βλέπει κανείς τους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης να εμφανίζονται πιο συχνά απ’ ό,τι στην κρατική τηλεόραση».[…]

Από το φθινόπωρο του 1992, ο Σόρος πιέζει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα θεωρούσε ότι η αναγνώρισή της δεν πρέπει να προκύψει πριν προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις η άλλη πλευρά σε σχέση με το όνομα, το σύνταγμα και τη σημαία. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Κλίντον συμφώνησε ν’ αναγνωρίσει τη «Μακεδονία» ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν θέλει να βλάψει καμία πλευρά. Η Ελλάδα απάντησε με την επιβολή εμπάργκο και ο Κλίντον, έπειτα από συνάντηση που είχε με μέλη του ελληνοαμερικανικού λόμπι, πάγωσε τις διαδικασίες της αναγνώρισης.

Εκείνη τη στιγμή, ένα πρόσωπο, υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση Κλίντον, μου είπε ότι ο Σόρος μεγιστοποίησε τις προσπάθειές του: «Έγραψε μια αιχμηρή επιστολή στον πρόεδρο, παραλληλίζοντας την πολιτική του με εκείνη του κατευνασμού που επέδειξαν οι Δυτικές Δυνάμεις έναντι της Γερμανίας το 1938», μου είπε το πρόσωπο αυτό. […] Σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ασκούσε πίεση στον Στρόουμπ Τάλμποτ και σε άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Στις συναντήσεις του Μπρέτον-Γουντς, στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Ιούλιο, ο Σόρος δούλεψε με επιμονή παρασκηνιακά, προσπαθώντας να πείσει κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Π.Γ.Δ.Μ. (Η Ελλάδα, που κατείχε τότε την προεδρία της Ένωσης, έθεσε βέτο σε κάθε τέτοια προσπάθεια).

Βέβαια, δεν ήταν όλες οι προσπάθειες του Σόρος δημόσιες. Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Π.Γ.Δ.Μ. Τον Φεβρουάριο του 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ. εναντίον της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κονγκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο, το ίδιο ίδρυμα εξέδωσε και άλλη έκθεση που επίσης υποστήριζε την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με το κείμενο στο οπισθόφυλλο, η έκθεση είχε προετοιμαστεί από μια «ανεξάρτητη αντιπροσωπεία και των δύο πλευρών». […]

Λίγοι θα διαφωνούσαν με την υψηλή προτεραιότητα που είχε δώσει ο Σόρος στο να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Π.Γ.Δ.Μ. Γιατί, εάν ξεσπούσαν εντάσεις ανάμεσα στη σλαβική πλειοψηφία και την ισχυρή αλβανική μειονότητα, η σύγκρουση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο βαλκανικό πόλεμο –στον οποίο θα μπορούσαν να εμπλακούν η Αλβανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. […].

Το πρόβλημα με τον Σόρος, όμως, είναι η ακρότητα των απόψεών του –που πηγάζει από την τάση του να εξιδανικεύει τη μια πλευρά και να δαιμονοποιεί την άλλη– αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή εκφράζεται στις ενέργειές του. Εάν ο Σόρος είχε ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή, διπλωματική, οδό από την αρχή, ακούγοντας και τις δυο πλευρές, είναι πολύ πιθανόν ότι –με την επιρροή και τους πόρους που διέθετε– θα ήταν σε θέση να μεσολαβήσει για μια συνεννόηση προτού το πρόβλημα αναχθεί σε μείζον ζήτημα μεταξύ των δυο πλευρών. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η παρέμβαση του Σόρος –που αυτοανακηρύχθηκε σε από μηχανής θεό– δεν έκανε τίποτε για να οδηγήσει τη διένεξη σε λύση. αντίθετα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ζήλος του (και τα χρήματά του) συνέβαλε τα μέγιστα στην αδιαλλαξία της Π.Γ.Δ.Μ. Όπως μου είπε ένα πρόσωπο με σημαντική διπλωματική εμπειρία, «ο Γκλιγκόροφ είναι πολύ έξυπνος, αλλά, μην ξεχνάς, ότι πέρασε τριάντα πέντε χρόνια στην κυβέρνηση του Τίτο – και για να επιβιώσεις σ’ αυτό το σύστημα, πρέπει να είσαι σκληρό καρύδι. Ο Σόρος εξιδανικεύει την εικόνα του Γκλιγκόροφ».

«Ο Σόρος αναλύει την κατάσταση με τους όρους του “άσπρου” και του “μαύρου”», συνέχισε το άτομο αυτό. «Αλλά για μένα, δεν είναι έτσι. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, και είναι λάθος να την προσεγγίζει κανείς μ’ αυτούς τους όρους».

Η ίδια τακτική επαναλαμβάνεται σε 40 ακόμα χώρες και όμως αυτό το τόσο δραστήριο κοινοφελές Ιδρυμα δεν προβάλλει το έργο του στα ΜΜΕ.

Πολύ περίεργο δεν είναι αυτό το γεγονός;

Οταν μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ της Γής τα ελέγχουν συμπατριώτες του κ.Σόρος.
Ο κάθε καλόπιστος ερευνητής-πολίτης αντιλαμβάνεται οτι ο κ.Σόρος εφαρμόζει σε όλη τη Γή τη πανάρχαια τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Πίσω απο την πολυπολιτισμική κοινωνία που προωθούν αυτά τα ιδρύματα σε όλες τις χώρες της Γής κρύβεται αυτή η τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Σε κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία του συμπατριώτη του κ.Σόρος(Ουγγρο-Εβραίος) , κ.Χάντιγκτον.

Ο σκοπός τους είναι να «ομογενοποιήσουν» όλη την ανθρωπότητα και δίκαια θα διερωτηθεί κάποιος γιατί μπαίνουν σε αυτό το τεράστιο κόπο.

Είναι φανερό οτι ετοιμάζουν μια νέα Αυτοκρατορία.

Ποιός άραγε θα είναι αυτός ο μελλοντικός αυτοκράτορας για τον οποίο εργάζεται ο κ.Σόρος;
Εμείς θέλουμε να γίνουμε υπήκοοι μια τέτοιας Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας;

Πιστεύετε αυτοί οι κύριοι να εργάζονται για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής;
Είναι αστείο και αφελές και να το σκεφτεί κάποιος!!!

Είναι ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ρωσίας και των άλλων χωρών και να διώξουμε το Ιδρυμα Σόρος απο την Ελλάδα.

George Soros: Υπηρέτης της Νέας τάξης, Ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας και «προστάτης» των Σκοπίων!


Ελλάδα, ιδού ο σωτήρας σου!..
ΑΥΤΟ ΤΟ «ΠΑΛΙΚΑΡΙ» ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Όλοι γνωρίζουμε τον Αμερικανοισραηλινό Χένρυ Κίσσινγκερ και την απίστευτη παρασκηνιακή του δράση.Υπάρχει άραγε δικτατορία στη Γή που να μην έχει αναφερθεί το όνομά του; Κι όμως είναι ελεύθερος……

Αυτός λοιπόν πριν μερικά χρόνια είπε σε ευνέντευξή του: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού,90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή.» Ήξερε τι έλεγε;

Βεβαιότατα είναι η απάντηση!!!

Τότε γιατί όλοι οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων εξαπατούν τον «κυρίαρχο λαό»; Λένε, δεν υπάρχει συνομωσία, δεν υπάρχουν παρασκήνια, διαβουλεύσεις, αυτά τα λένε οι συνομωσιολόγοι. Ποιός είναι πιο αξιόπιστος, ο Χένρυ Κίσσινγκερ ή οι πολιτικάντηδες…..;

Έγινε μεγάλη φασαρία με το βιβλίο ΣΤ΄ Δημοτικού της κ.Ρεπούση, όλοι όμως και ειδικά τα μεγάλα κανάλια έκρυψαν το ρόλο του χρηματιστή Τζόρτζ Σόρος.

Γιατί άραγε…;

Ευτυχώς τα περιοδικά Τρίτο Μάτι και το Άρδην του κ.Καραμπελιά λένε μερικές αλήθειες με το όνομά τους.Έτσι μάθαμε για το Ιδρυμα Σόρος(Άρδην 58 «Τζωρτζ Σόρος, ο αυτοκρατορικός μάγος»).
  • Δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και έχει αναπτύξει σχέση με άτομα τεράστιας επιρροής σε θέσεις κλειδιά. (δείτε ενδειτκικά τους παρακάτω πίνακες)
ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΡΟΣ
  • Ξοδεύει εκατοντάδες εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια. Γιατί άραγε; Τόσο πολύ μας αγαπάει;
  • Ο Σεβαρνάτζε της Γεωργίας τον κατηγόρησε οτι βρίσκεται πίσω απο την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 27/04/2004).
  • Δραστηριοποιήθηκε στη Σερβία μετά την εισβολή των Αμερικάνων και πριν την εισβολή τους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της Νέας Κυβέρνησης.
  • Για τις τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ο Σόρος είναι ο «δαίμονας»: «Αυτός είναι που προκάλεσε την κρίση μας», φώναζαν οι εφημερίδες της Κουάλα Λουμπούρ.
  • Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στη Λευκορωσία. Απέτυχε όμως και εκδιώχθηκε.
  • Στη Ρωσία έκανε τα ίδια και εκδιώχθηκε σαν αποσταθεροποιητικός παράγοντας(Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων 16/8/1998).
  • Το ίδιο και στο Αζερμπαϊτζάν(ΤΑ ΝΕΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999)
  • Στην Ελλάδα προωθούν την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της Ιστορίας.
    Στα Σκόπια υποστηρίζουν θέσεις ανθελληνικές .Στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία γράφουν οτι χρηματοδοτούνται απο το Σόρος(σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών).
  • Γενικά σε κάθε χώρα προωθούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι οποίες χρηματοδοτούνται και απο το Σόρος και απο πολυεθνικές και απο το Υπουργείο Εξωτερικών της κάθε χώρας.
  • Στη παιδεία προωθούν τη μέθοδο “Look and Say” (παιδαγωγική μέθοδος στις αρχές του 20ου αιώνα και κατασκευάστηκε για παιδιά με ειδικές ανάγκες).
    Πηγή: «Η εκπαίδευση της αμάθειας» εκδόσεις Βιβλιόγραμμα του συγραφέα Μισέα.
  • Την ίδια ώρα προωθούν τα μεταλλαγμένα.
  • Στην Ελλάδα τα βιβλία που προωθούν μας λένε οτι οι νεοέλληνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Έλληνες,δεν είμαστε αυτόχθονες, δεν υπάρχουν ήρωες.
  • Στα σχολικά βιβλία της Βουλγαρίας που χρηματοδοτούν, οι Βούλγαροι έγιναν αυτόχθονες και απόγονοι των αρχαίων Θρακών και τους στρέφουν κατά της Ελλάδας.
  • Αντίστοιχα στην Αλβανία, οι Αλβανοί έγιναν αρχαίοι Ιλλύριοι και αυτόχθονες και στρέφονται κατά όλων των γειτόνων τους.
  • Οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες και μισούν τους κατακτητές Έλληνες.
  • Οι Τούρκοι έγιναν Ίωνες, αυτόχθονες φυσικά.Ο Όμηρος έγινε Ομάρ και φυσικά τα τουρκόπουλα μαθαίνουν τη θεωρία του Γερμανο-εβραίου Φαλμεράϋερ: «Έλληνες δεν υπάρχουν πια». 
 Πηγη
hellenicrevenge.blogspot.com

Έλληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ!

Ένας ομοεθνής μας, ο επισμηναγός Χαράλαμπος Εσκίογλου, εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του, όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους καθώς και σε αποστολές αέρος-αέρος, δηλαδή αερομαχίες!


Να σημειωθεί ότι ο επισμηναγός είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ, που συμμετέχει στο Tactical Leadership Programme ως εκπαιδευτής.

Επίσης, αξίζει να τονιστεί περαιτέρω ότι είναι σπανιότατο να εκλέγεται κανείς κορυφαίος εκπαιδευτής και στις αποστολές αέρος-αέρος και στις αποστολές αέρος-εδάφους, αλλά και το γεγονός ότι ο
Έλληνας πιλότος κερδίζει αυτή την διάκριση για τρίτη σειρά εκπαιδευόμενων στην TLP!

Να υπενθυμιστεί ότι, στη
2η για το 2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας τα αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά απέναντι στην "ελίτ" των δυτικών πιλότων.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Στέλνουν στο "διάολο" την κατοχική Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι

Με το σύνθημα “Κατοχική Τουρκία άι στο διάολο” χιλιάδες Τουρκοκύπριοι πλημμύρισαν τους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, καθώς οι διαμαρτυρίες στα Κατεχόμενα της Κύπρου παίρνουν διαστάσεις μαζικής εξέγερσης. Οι πρόσφατες ενέργειες των διαδηλωτών έχουν προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαμαρτυρίες αυτές κορυφώθηκαν την Πέμπτη (07/04), όταν οι διαδηλωτές Τουρκοκύπριοι επιχείρησαν να αναρτήσουν στην πρεσβεία της Άγκυρας, στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας, τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι σχέσεις της Άγκυρας με τους γηγενείς Τουρκοκυπρίους, έχουν περιέλθει σε κρίση, γιατί οι τελευταίοι υφίστανται καθεστώς οικονομικής και κοινωνικής πίεσης από τις κατοχικές δυνάμεις.
Απαιτούν δε, οι Τουρκοκύπριοι, την άμεση αποχώρηση των εποίκων από το νησί, καθώς και τη διενέργεια απογραφής του πληθυσμού, ώστε να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός εποίκων που ζουν στο νησί και έχουν λάβει την τουρκοκυπριακή υπηκοότητα.
Τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα, που δεν έπαψαν ποτέ να διατηρούν σχέσεις με τον κύριο πολιτικό φορέα που τα ίδρυσε, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου (ΑΚΕΛ), το οποίο και ηγείται της σημερινής κυβέρνησης στη Λευκωσία, πρωτοστατούν σε αυτό το “Κίνημα των Γιασεμιών”, όπως ονομάστηκε.
Στόχος τους, η οικονομική απαγκίστρωση των Κατεχομένων από την Άγκυρα, η επανένταξη της οικονομικής δραστηριότητας σε ένα συνολικό κυπριακό πλαίσιο και η πολιτική επίλυση του Κυπριακού εντός μιας ενιαίας Κύπρου διζωνικού και δικοινοτικού χαρακτήρα, όπως καθορίζουν, άλλωστε, και οι διακοινοτικές συνομιλίες, οι οποίες αυτόν τον καιρό βρίσκονται εν εξελίξει.
Οι διαδηλωτές, την Πέμπτη (07/04), αντέδρασαν έντονα εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έναντι του ψευδοκράτους.
Οι ίδιοι κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν ότι επιδιώκει τον αφανισμό των εποίκων από τη Μεγαλόνησο.
Ομάδες πολιτών, προσπάθησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα της πρεσβείας της Τουρκίας στα Κατεχόμενα.
Αμέσως αστυνομικοί με πολιτικά, επιχείρησαν να κατεβάσουν τη σημαία, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές συμπλοκές με τους διαδηλωτές να επιτίθενται με ξύλα και πέτρες εναντίον των δυνάμεων καταστολής και τους αστυνομικούς να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δέχθηκαν επίθεση ακόμα και οι φωτορεπόρτερ αλλά και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το περιστατικό.
Οι διαδηλωτές, στη συνέχεια κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από το “Κοινοβούλιο” και ανάρτησαν πανό, με τα οποία καταφέρονταν εναντίον της Τουρκίας, ζητώντας ταυτόχρονα την επανένωση της Κύπρου.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περίμετρο με συρματόπλεγμα, αλλά, όταν προσπάθησαν να κατεβάσουν τα πανό, ήρθαν στα χέρια με τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο.
Χαρακτηριστικό σημείο της διαδήλωσης ήταν η ανάρτηση ενός πανό στο κτίριο της εφημερίδας “Αφρίκα” το οποίο έγραφε “Τουρκία άι σιχτίρ” δηλαδή “Τουρκία άι στο διάολο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω πανό προκάλεσε την έντονη οργή του Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημήτρης Ιατρόπουλος προς ΓΑΠ: Φύγε τώρα.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, κρίνοντας πως η επιστολή του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου προς τον κ. Γ.Α. Παπανδρέου με αφορμή της ημέρα της ποίησης, θα πρέπει να φθάσει σε όλους τους Έλληνες, την αναδημοσιεύει, χωρίς περιττά σχόλια. Το μήνυμα του Θεσαλονικιώτικου λαού πέρσι στη ΔΕΘ, με το «ΓΑΠ είσαι ανεπιθύμητος» και το παπούτσι του Κινήματος δια χειρός του γιατρού μας Στέργιου Πραπαβέση, με λόγια ποιητικά, απλά, στέρεα και αντρίκια. Απολαύστε την:
Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά. Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες. Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;  Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής. Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο. Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους. Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι.
Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.
Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του. Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου. Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας. Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.

Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ' ακούς; Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.

Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.

Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα. Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό. Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας. Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα. Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας. Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας. Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.

Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!

Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας. Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων. Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!

Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας. Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.  Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.

«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».

Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».
Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων. Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια. Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας.  Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε.  Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις.

Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας. Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας. Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά. Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη. Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες;  Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε. Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου.  Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες. Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας.

Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός. Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..

Φύγε, ΤΩΡΑ!
.

Αεροπορική άσκηση τού ΝΑΤΟ: Τους "έλιωσαν" όλους τα ελληνικά μαχητικά!


"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας που συμμετείχε 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων και μαχητικών και γι'αυτό τον λόγο επανερχόμαστε (το θέμα καλύφθηκε από το defencenet.gr αρχικά στις 04/04): Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες! Σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους, σε αποστολές αέρος-αέρος και σε επιβιωσιμότητα! Τους νίκησαν, επικρατώντας σε όλες τις αερομαχίες, καταστρέφορναςόλους χωρίς την παραμικρή ελληνική απώλεια!
Τέτοιες δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, το να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν συνέχεια ότι είμαστε πρώτοι στα πιο δύσκολα, έχει ξεχωριστή σημασία...
Και επειδή το μέγεθος της αξίας του νικητή την αποδίδει καλύτερα η αξία του ηττημένου, ιδού ποιές χώρες και ποιοι πιλότοι "έφαγαν σκόνη" από τους Έλληνες πιλότους: Οι ΗΠΑ με F-15E, η Γαλλία με Mirage 2000-5, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon, η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, ,  και  Tornado και  Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.
Συνολικά μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ της Σούδας, τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι ιπταμένους και τριάντα τέσσερις τεχνικούς.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέστηκαν αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.
Σε όλες τις αποστολές τα ελληνικά μαχητικά πρώτευσαν συνεχίζοντας την λαμπρή επίδοση σε ασκήσεις όπως η Red Flag κλπ.
Από 7 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 η 340Μ συμμετείχε στην 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι Ιπταμένους και τριάντα τέσσερεις τεχνικούς.
Image
Στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν εκτός της Ελλάδας: η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, οι ΗΠΑ με F-15E, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon και PA-200 Tornado και η Γαλλία με Mirage 2000-5. Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν αεροσκάφη F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.
Image
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. ¨οπως προαναφέραμε, εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.
Image
Τα στελέχη της 340Μ επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση, μεταξύ των συμμετεχόντων, σε αποστολές κρούσης (Strike) ενώ σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε βολές Αέρος-Αέρος με μηδενικές απώλειες από εχθρικά πυρά.
Image
Image
Image

Image

Σε Τούρκους ο Πανθρακικός

Σε χέρια Τούρκων αναμένεται να περάσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανθρακικός. Όπως βγαίνει από την Κομοτηνή, οι εταιρείες της γειτονικής χώρας «Ulker» και η Ziraat Bank ενδιαφέρονται να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας της Ακριτικής πόλης.

Ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Γιάννη Τζελέπη δείχνει να είναι θετικός καθώς τα λεφτά που προσφέρουν οι Τούρκοι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που είχε στον νου του να ζητήσει. Πάντως από την ΠΑΕ δεν προκύπτει κάτι επίσημο αλλά ούτε και διαψεύδεται.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Σουδάν


Η σουδανική κυβέρνηση κατηγορεί την ισραηλινή για τη διενέργεια αεροπορικού πλήγματος εντός του εδάφους της, πλησίον της πόλης Πορτ Σουδάν στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.
http://theintelhub.com/wp-content/uploads/2010/08/israel_flag.jpg Στόχος της χθεσινής επίθεσης ήταν όχημα, δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτίως της πόλης, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία σκοτώθηκαν. Πηγές αναφέρουν ότι πιθανώς να ενεπλάκησαν κι ελικόπτερα, τα οποία έμοιαζαν με ΑΗ-64 Apache, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Την κατηγορία εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν, Αλί Άχμαντ Κάρτι. Παρόμοια πλήγματα έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, εναντίον κομβόι φορτηγών που φέρονταν να μεταφέρουν όπλα για τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία θα μεταφέρονταν μέσω της χερσονήσου του Σινά...
Η επίθεση αυτή, αν όντως εκτελέστηκε από το Ισραήλ, δε θα είναι η πρώτη. Το 2009 είχε γίνει ανάλογη επιχείρηση για την καταστροφή φάλαγγας οχημάτων τα οποία μετέφεραν όπλα προς τη Γάζα, μέσω της ερήμου του Σινά.
Τότε, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ δεν επιβεβαίωσε το συμβάν, δήλωσε, όμως, πως «επιχειρούμε οπουδήποτε όπου μπορούμε να χτυπήσουμε τρομοκρατική υποδομή – σε κοντινές περιοχές και σε περιοχές αρκετά μακρύτερα.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Τούρκοι "άφρισαν" με την αποκάλυψη ότι η ΕΑΒ φτιάχνει κομμάτια των F-16 τους!


Μεγάλη εκταση πηρε στον τουρκικο τυπο το ρεπορταζ της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, για την κατασκευη απο την ΕΑΒ στην Ταναγρα του 29% της ατρακτου των 30 νεων τουρκικων αεροσκαφων F-16 Block 50 Plus που συναρμολογουνται στην Αγκυρα.

Η είδηση μεταδοθηκε χθες απο το επισημο ειδησεογραφικο πρακτορείο Anadolu

με τον τίτλο «Σφραγίδα “Made in Greece” στα τουρκικά F-16”,οπου γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφορικά με τα τουρκικά F-16.
Στην συνεχεια καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικου σταθμου ΝΤV χθες το απόγευμα με πηγή είδησης το δημοσιεύμα της ελληνικης εφημερίδας .

Σημερα η ίδια είδηση δημοσιεύεται εκτενως στις εφημερίδες:
- στην Hurriyet με τίτλο « Η Ελλάδα παράγει για την αμερικανική εταιρεία και η Τουρκία χρησιμοποιεί στα F-16» ,
-στην Αksam με τίτλο « Το 29% των F-16 από την Ελλάδα» ,
-στην Bugun με τίτλο «αερομαχίες με ελληνικής παραγωγής F-16” ,
- στην Sabah με τίτλο « Ας μην είναι τουρκικά και ότι θέλει ας είναι» ,
-στην Taraf με τίτλο « Τα εξαρτήματα των F-16 ήρθαν από την Ελλάδα» ,
-στην Turkiye με τίτλο « Τα F-16 μας παράγονται στην Ελλάδα». Και τελος
- στην Yeni Safak με τίτλο « Ισχυρισμός ότι παρήχθησαν στην Ελλάδα».
Η ειδηση αναπαρηχθη επισης απο παρα πολλα σαιτ.

Πηγη
hellenicrevenge.blogspot.com

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Στη μάχη του θρυλικού οχυρού Νυμφαίας (6η Απριλίου 1941)

Οι τρακόσιοι (478 για την ακρίβεια) υπερασπιστές του οχυρού της Νυμφαίας βροντοφώναξαν το νέο «Μολών Λαβέ» στις θρακικές Θερμοπύλες και καταντρόπιασαν επί τριήμερον τη μηχανοκίνητη ναζιστική στρατιά της Βέρμαχτ.

Η οδός στη μνήμη του ηρωϊκού διοικητού του οχυρού, Αναγνωστού Αλεξάνδρου, δικαιούται καλύτερης τύχης της σημερινής. Η θέση που της ανήκει είναι η παράλληλη της οδού οχυρού
Νυμφαίας και κάθετη της Λεωφόρου Ηρώων, αντί από τα καπνοχώραφα και τις στάνες που την έχουν τοποθετήσει…

Η γενιά μας με ευλάβεια και συγκίνηση αφιερώνει τις μνήμες της στις ημέρες εκείνες. Μνήμες
που πρέπει να ξαναγράφονται για να υπενθυμίζουν στους παλιούς και να διδάσκουν τους νέους μας.

Γράφει ο Γιώργος Θ. Νεστωράκης

Η κάπως μη τακτική παρουσία της γραφής μου στις στήλες του φιλόξενου «Χρόνου» μας, ανησύχησε καλούς φίλους και αναγνώστες απ’ τα παλιά και με ρωτούν τελευταία γιατί; Από καρδιάς τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τους και φυσικά τους οφείλω μια εξήγηση. Όχι όμως σήμερα.

Σήμερα γιορτάζει γιορτή μεγάλη η πατρίδα και ξεχωριστά η ιδιαίτερη, η δική μας πατρίδα, η Ροδόπη και η Κομοτηνή. Τη σημερινή μέρα την αφιερώνω με μνήμες και στοχασμούς στη μάχη του θρυλικού οχυρού της Νυμφαίας που συνέβη την 6η Απριλίου 1941. Την αφιερώνω και για πολλοστή φορά στις θρακιώτικες Θερμοπύλες για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ότι εδώ οι τρακόσιοι, όχι του Λεωνίδα, αλλά του απογόνού του, του ηρωϊκού ταγματάρχου, του ένδοξου ελληνικού στρατού Αναγνωστού Αλεξάνδρου, βροντοφωνάζοντας ένα νέο «Μολών Λαβέ» και νίκησαν. Και οι τρακόσιοι – για την ακρίβεια 14 αξιωματικοί και 464 οπλίτες – του Αναγνώστου Αλεξάνδρου, παρά το τραγικό αποτέλεσμα, πολέμησαν γενναία και στην ουσία νίκησαν. Νίκησαν ένα ολόκληρο σώμα στρατού μηχανοκινήτων της μέχρι τότε θεωρούμενης αήττητης ναζιστική γερμανικής Βέρμαχτ. Γιατί το οχυρό της Νυμφαίας δε νικήθηκε, δεν παραδόθηκε, αλλά καταλήφθηκε και ύστερα από προδοσία, όταν όλα ήταν πλέον υπεράνθρωπα.



Την ημέρα εκείνη, την έναρξη της τιτανομαχίας, το ημερολόγιο της ιστορίας έγραφε Κυριακή 6η Απριλίου του 1941 και ώρα 5η τα χαράματα. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι την 8-4-1941 που τελικά καταλήφθηκε το οχυρό της Νυμφαίας πέρασαν 70 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως η γενιά μας που έζησε τα γεγονότα τα θυμάται σα να ήταν χθες.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΡΩΚΤΕΙΟ

Προσωπικά τα θυμάμαι με ευλάβεια, συγκίνηση και με λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες σαν αυτές που λίγες, εξιστορώ στη συνέχεια.

Θυμάμαι ότι το χάραμα της ημέρας εκείνης με βρήκε 14χρονο τσομπανόπουλο στο χωριό μου, το τότε Μπρώκτειο και σήμερα Ροδίτη. Και ήμουν τσομπανόπουλο γιατί με την κήρυξη της γενικής επιστρατεύσεως την 28η Οκτωβρίου του 1940, έκλεισαν όλα τα σχολεία και εγώ μαθητής της 3ης τάξεως του 8/ταξίου γυμνασίου Κομοτηνής κατ’ ανάγκη επέστρεψα οριστικά στο χωριό μου. Λόγω λοιπόν της γενικής επιστρατεύσεως στο χωριό μείναμε τα γυναικόπαιδα και οι γέροντες. Έτσι, αντικατέστησα τους επιστρατευμένους ενήλικες τσομπάνηδες του κοπαδιού μας. Στο προαύλειο του φτωχικού προσφυγοσπιτιού μας υπήρχαν δύο θεόρατες τσιτζιφιές που λόγω της ανθοφορίας τους ευωδίαζαν σ’ ολόκληρο το τετράγωνο. Καθισμένος και αγουροξυπνημένος στη ρίζα της τζιτζιφιάς προσπαθούσα να φορέσω τα γουρουνοτσάρουχά μου και να ετοιμαστώ για την βοσκή του κοπαδιού των προβάτων μας. Από νωρίς ακουγότανε κανονιές και φαινότανε λάμψεις στην μέχρι τότε άγνωστη για μένα περιοχή της Ροδόπης – Νυμφαίας.

Το γεγονός ανησύχησε τον πατέρα και τους γειτόνους, οι οποίοι στο σταυροδόμι σχολίαζαν τα περίεργα συμβαίνοντα. Όλοι μιλούσαν ανυποψίαστοι για δήθεν μεγάλα γυμνάσια βαρέως του πυροβολικού του στρατού μας.


Ξαφνικά όλοι έντρομοι είδαμε δύο αεροπλάνα που με το χαμηλό ύψος, τις μηχανές και τις σειρήνες τους έκαναν δαιμονιώδη θόρυβο. Οι προκηρύξεις που έριξαν μαρτύρησαν την ταυτότητά τους. Ήταν δύο γερμανικά στούκας. Μέσα σε λίγα λεπτά ένα ολόκληρο σμήνος και κατά κύματα σφυροκοπούσε το θρυλικό οχυρό της Νυμφαίας. Ένας δεύτερος πόλεμος στα μέρη μας, δίπλα μας άρχιζε και το νέο όχι των Ελλήνων αντήχησε στις βουνοπλαγιές της Ροδόπης.

Κι όμως η ζωή στο μικρό χωριό μας έπρεπε να συνεχιστεί. Ξεκινώντας για τη βοσκή του κοπαδιού μας ο πατέρας με συμβούλεψε να είμαι στα κοντινά βοσκοτόπια για κάθε ενδεχόμενο, όπως μου ετόνισε. Πράγματι λίγο έξω από το χωριό στα πρώτα υψώματα συνάντησα το κοπάδι του μπάρμπα Γιώργη Μαρινίδη που έβοσκε ο συνομήλικος και ξάδελφός μου, μακαρίτης σήμερα Θανασιός Γιαννακίδης, πατέρας του περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη.

Από τα υψώματα του Ροδίτη λοιπόν και περά με τον Θανασιό παρακολουθούσα την ολοήμερη και ανελέητη προσβολή δια πυρός και σιδήρου του οχυρού της Νυμφαίας.
Δεν πέρασαν πολλές ώρες, όταν άρχισαν να καταφθάνουν στις θέσεις μας και μέσα από διάφορους χωραφοδρόμους τα συμπτυσσόμενα βάσει σχεδίου διάφορα στρατιωτικά τμήματα της επιφανείας του οχυρού και της προκαλύψεως των συνόρων. Η στρατιωτική αυτή πορεία της σύμπτυξης κράτησε μέχρι της απογευματινές ώρες της 6-4-1941 συνεχώς αυξανόμενη. Τα οπισθοχωρούντα τμήματα της μεθορίου (ελληνοβουλγαρικής) και οι εντός της πόλεως Κομοτηνής μικρές μονάδες, ακολούθησαν κρατικά αυτοκίνητα με τους πολιτικούς «άρχοντες» και τους άλλους πολυσχήμονες επιτηδείους, οι οποίοι μας εγκατέλειπαν για να σωθούν με την φυγή. Εξαίρεση, ο αείμνηστος ποιμενάρχης μητροπολίτης Μαρωνείας και Θάσου τότε Βασίλειος και τη φάλαγγα εκείνη της «ντροπής» έκλεισαν τα τελευταία τμήματα της χωροφυλακής τα οποία στο πέρασμά τους ειδοποιούσαν βιαστικά τους πολίτες να προσέχουν, να διπλώσουν τις σημαίες, γιατί …έρχονται οι Γερμανοί.



Ο ηρωϊκός ταγματάρχης και διοικητής του οχυρού, Αλέξανδρος Αναγνωστός
Πράγματι και ενώ οι υπερασπιστές του οχυρού Νυμφαίας με τον διοικητή τους ταγματάρχη Αναγνωστό Αλέξανδρο και τους 14 αξιωματικούς τους εξακολουθούσαν τον τιτάνιο και άνισο αγώνα και μέχρι την πρωΐα της 8ης Απριλίου του 1941, έναν απέλπη ίσως, αγώνα όμως για την τιμή και την ελληνική λεβεντιά, Γερμανοί δικυκλιστές έμπαιναν το απόγευμα της Κυριακής 6-4-1941, προερχόμενοι από τα μονοπάτια των υψωμάτων της περιοχής Ιάσμου – Σώστη, στην Κομοτηνή. Και ενώ όλα τα δραματικά γεγονότα συνέβαιναν γύρω μας, ο Θανασιός και εγώ ανίδεοι για την τραγική κατάσταση και συνεπαρμένοι από την αφέλεια και περιέργεια, εξακολουθούσαμε αμέριμνοι να βόσκουμε τα πρόβατά μας.
Την παιδική μας αδιαφορία διέκοψε η ξαφνική παρουσία του πατέρα μου Θεοφάνη, ο οποίος έντρομος ήρθε και μας περιμάζεψε. Την επιστροφή στο σπίτι μας ακολούθησε μια τελετουργική, συγκινητική και ιστορική σκηνή. Παρουσία ολόκληρης της εξαμελούς οικογενείας μας, με τρεμάμενα χέρια και λυγμούς και με την ψαλμωδία του εθνικού μας ύμνου ο πατέρας μας υπέστειλε την γαλανόλευκη σημαία μας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι την εποχή εκείνη που διαρκούσε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος στην Αλβανία όλα τα σπίτια του χωριού και κάθε ημέρα ήταν σημαιοστολισμένα.

Η εθνική εκείνη τελετουργία έκλεισε με το ευλαβικό δίπλωμα και το προσκύνημα της σημαίας από όλους μας. Δε θα ξεχάσω σ’ όλοκληρη τη ζωή μου την τελευταία εκείνη σκηνή του εθνικού δράματος. Και τώρα ακόμα στα γεροντικά αφτιά μου αντηχούν οι «διαταγές του πατέρα προς την αείμνηστη μητέρα μου Ζαφείρα, το γένους Κολλάρου: «Γυναίκα να την φυλάξουμε στους κόρφους μας μέχρι την ώρα της λευτεριάς που δε θα αργήσει…».
Κι όμως άργησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια να έρθει η λευτεριά από την πιο απάνθρωπη βουλγαρική κατοχή. Η γενιά μας λοιπόν μεγάλωσε με την ελληνική σημαία στους κόρφους της, αφού ζούσαμε αγκαλιά μ’ αυτήν ημέρα και νύχτα μέσα στο παιδικό μας αχυρόστρωμα.
Η σημαία εκείνη ξανακυμάτισε και πάλι ελεύθερη την 14η Σεπτεμβρίου του 1944 στο τότε φτωχικό μας, αλλά και κυματίζει και έως και σήμερα και θα κυματίζει υπερήφανη εφ’ όρου ζωής μου σε κάθε μικρή ή μεγάλη εθνική γιορτή. Να λοιπόν γιατί η γενιά μας είμαστε σημαιολάτρεις.

Η παραπάνω οικογενειακή ιστορία της εποχής, ήταν και η πρώτη σελίδα των αναμνήσεων, γιατί στη συνέχεια γράφτηκαν πολλές.


ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ

Χαραγμένα βαθιά στη ψυχή μου όλα και εκείνα τα γεγονότα με έδωσαν ερεθίσματα να αναζητήσω αυθεντικές πηγές, να καταγράψω και να δημοσιεύσω στο πέρασμα του χρόνου, πολλές προσωπικές μαρτυρίες πολεμιστών τόσο του εσωτερικού του οχυρού, όσο και άλλων συναδέλφων τους των τμημάτων της επιφανείας.

Απ’ όλους εκείνους τους πραγματικά ήρωες της μάχης του οχυρού της Νυμφαίας, την εδβομηντάχρονη επέτειο της οποίας γιορτάζουμε σήμερα 6η Απριλίου 2011 (1941-2011), άκουσα, κατέγραψα και δημοσίευσα σελίδες πολλές στο «Χρόνο». Έμαθα και διδάχθηκα για την τραγική αιχμαλωσία τους, την περιπέτειά τους με το πέρασμα των υπολοίπων τμημάτων στην Τουρκία, την παρασπονδία, ως συνήθως των Τούρκων, την παράνομη μεταχείριση του στρατού μας ως αιχμαλώτων πολέμου, την ελληνική ευαισθησία των ανδρών του στρατού μας και την αυτοκτονία για την τιμή των ελληνικών όπλων του ήρωα υποστρατήγου διοικητού της Ταξιαρχίας Έβρου, στα Ύψαλα της Τουρκίας Ιωάννου Ζήση. Έμαθα ακόμη για τη συνέχιση του αγώνα από τα όσα τμήματα κατόρθωσαν να διαφύγουν προς την Μέση Ανατολή και την Βορ. Αφρική, αλλά και στο Ρήμινι της Ιταλίας κατά την απελευθέρωση της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1944.

Για την ιστορία και την ιερή μνήμη τους, αναφέρω λίγα μόνον ονόματα. Όσα θυμάμαι τώρα από τα ηρωϊκά εκείνα και αντάξια της πατρίδας παιδιά. Θυμάμαι τον ιερέα Θεοδόσιο Θυμικιώτη, τον Πασχάλη Καπλανίδη, τον Νικόλα Καραμπατζάκη, τον Κρητικό λοχία Νίκο Κατσικάκη, τον Χρ. Φιλίππου αξιωματικό τηλεπικοινωνιών του οχυρού Νυμφαίας και τους Γιώργο Πανταζή και Γιώργο Λιπορδέζη.

Εξ όσων πληροφορούμαι, σήμερα επιζούν σχεδόν αιωνόβιοι στον Ροδίτη ο Γ. Πανταζής και στις Σάπες ο Γ. Λιπορδέζης. Την υπενθύμιση για τους τελευταίους αυτούς των γενναίων του οχυρού της Νυμφαίας συμπατριωτών μας έκανα και παλαιότερα, αλλά και κάνω και σήμερα τους αρμοδίους περί της εθιμοτυπίας και τα εορταστικά.

Για τη σημερινή επέτειο λοιπόν της ιστορικής μάχης του θρυλικού οχυρού Νυμφαίας τις παραπάνω παιδικές μου μνήμες και τους γεροντικούς στοχασμούς μου ξαναγράφω σήμερα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν και να διδάσκονται, οι δυστυχώς απαίδευτοι ιστορικά νέοι μας.