Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ η υποχρηματοδότηση της παιδείας μετά το μνημόνιο έχει φτάσει σε μέγιστο σημείο καθώς κυριαρχεί η δραματική μείωση δαπανών και διορισμοί εκπαιδευτικών και οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, με παράλληλη αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
Αντίστοιχα, μέσα στη διετία 2008-2010 οι προσλήψεις καθηγητών μέσης εκπαίδευσης μειώθηκαν δραστικά κατά 2.896 και από τις 4.321 το 2008 για το τρέχον έτος εγκρίθηκαν μόλις 1.425 προσλήψεις.
Επιπλέον, μεγάλο ήταν το «ψαλίδισμα» και στις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Συγκριτικά, το 2009 εκπαιδευτικός με 18 προϋπηρεσίας λάμβανε ετήσιες καθαρές αποδοχές 21473 ευρώ. Οι αντίστοιχες αποδοχές για το 2010 μειώθηκαν στα 18937 ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε δυο ξεχωριστές επιστολές της προς τα μέλη της, αλλά και προς τους γονείς, ζητώντας στήριξη στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει και πιο συγκεκριμένα στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 22 και 23 Φερβουαρίου.
Οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους γονείς για τις αρνητικές εξελίξεις που θα επιφέρει στην ποιότητα της εκπαίδευσης η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 30 ανά τμήμα, επιπλέον επισημαίνουν τον κίνδυνο να χαθεί το στοιχείο της παιδαγωγικής σχέσης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων με τη μείωση των σχολικών μονάδων και τη συγχώνευση σχολείων σε μεγάλα συγκροτήματα και τέλος την αύξηση της μαθητικής διαρροής και της σχολικής αποτυχίας, ειδικά όσων προέρχονται από ευάλωτες – αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
πηγη
Cosmo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου