Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ηχηρό "ναι" της Ελλάδας στο φράχτη

Η προοπτική του φράχτη στον Έβρο μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις από τις διάφορες φιλάνθρωπες οργανώσεις, οι οποίες διοργανώνουν πορείες και συναυλίες υπέρ της λαθρομετανάστευσης, οι Έλληνες όμως βροντοφωνάζουν ΝΑΙ στο φράχτη.
Υπέρ της κατασκευής του φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο τάσσεται η κοινή γνώμη, ως μέτρο διακοπής της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ 6 στους 10 Έλληνες βλέπουν θετικά το μέτρο της κυβέρνησης.
http://static3.news247.gr/ellada/article744521.ece/ALTERNATES/w620/frontex.jpgΣύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο τείχος του Έβρου» που διενήργησε η Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», προκύπτει πως οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η χώρα μας να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μάλιστα, όσον αφορά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρόκειται για ένα από τα μέτρα που μπορούν να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα.
Υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%), μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (37%), ενώ σύμφωνος εμφανίζεται και ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς.
Ενδεικτικό της ευρείας συζήτησης που γίνεται για το θέμα είναι το στοιχείο πως το 87% δηλώνει ότι έχει ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικά. Μάλιστα, το 51% των πολιτών δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά ενημερωμένο σχετικά.
Η πανελλαδική έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12 - 13 Ιανουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρχική γνωστοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για ανέγερση του φράχτη.
πηγη
Hellas on the Web.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου