Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μπαγίς :"Δεν αποσύρουμε ούτε ένα στρατιώτη από την Κύπρο"

Παραμένουν αδιάλλακτοι οι Τούρκοι όσον αφορά το Κυπριακό αψηφώντας τα διλλήματα, περι εμπλοκής στην ευρωπαική πορεία  της χώρας .  "Δεν είναι η Τουρκία που παρεμπόδισε τη λύση στην Κύπρο. Η Τουρκία δεν θα παρατήσει την Κύπρο για την Ε.Ε., ούτε την Ε.Ε. για την Κύπρο", υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι TRT, μία μόλις μέρα μετά την τριμερή συνάντηση της Γενέυης, ο κ. Μπαγίς επανέλαβε προκλητικά πως «πετύχαμε να αλλάξουμε τις διεθνείς ισορροπίες χωρίς να αποσύρουμε ούτε ένα στρατιώτη από την Κύπρο».
«Ω αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης μας, ο κόσμος έχει αντιληφθεί τελικά ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που παρεμπόδισε τη λύση και πως είναι η τουρκική πλευρά που προσπάθησε όσο μπορούσε για να βρεθεί λύση», υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η Τουρκία έχει εργαστεί σκληρά για να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της ΕΕ παρά να προσπαθεί να ανοίξει νέα κεφάλαια που δεν έχουν ανοίξει λόγω πολιτικών εμποδίων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαγίς, η ανάγκη της Ε.Ε. για την Τουρκία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ενώ η ανάγκη της Τουρκίας για την Ε.Ε. μειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου