Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πατριωτικό Μέτωπο, προς Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Αθήνα: Δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο. Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για την παρανομία.
«Δεν θα αναγνωρίσουμε τη δανειακή συμφωνία του μνημονίου στην επόμενη Βουλή» ξεκαθαρίζει με επιστολή του προς τους Πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνυπέγραψαν το μνημόνιο με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή η οποία απευθύνεται σε όλους τους Πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ, το Πατριωτικό Μέτωπο, αναφέρει:
«Εξοχότατε κ. Πρέσβη. Το Πατριωτικό Μέτωπο, Πολιτικό Κίνημα το οποίο θα κατέλθει στις επόμενες εθνικές εκλογές, σας ενημερώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε απέναντί στη χώρα σας, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την υπογραφή του μνημονίου για την παροχή δανείου.
Το μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση, είναι καθόλα παράνομο και αντίκειται σαφώς στις επιταγές του ελληνικού συντάγματος. Παράλληλα, θα έπρεπε να είχε ψηφισθεί, τουλάχιστον από τα 2/3 της ελληνικής Βουλής, για να έχει μια έστω κατ’ επίφαση νομιμοφάνεια, γεγονός που δεν υφίσταται. Υπό αυτούς τους όρους, η χώρα σας ενεπλάκη σε μια εντελώς παράνομη και αντισυνταγματική συμφωνία με την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, την οποία όχι μόνο δεν προτιθέμεθα να τηρήσουμε, αλλά επιπλέον θα κηρύξουμε μονομερώς, ως παράνομη και καταχρηστική. Με υπόλογο φυσικά και εναγόμενο και τη χώρα σας,   η οποία κατά την εκτίμησή μας, γνώριζε την αντισυνταγματικότητα της συμφωνίας την οποία συνυπέγραψε με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση.
Σας καλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να ενημερώσετε την Κυβέρνηση της χώρας σας, για τη θέση αυτή του Κινήματος μας».
Με την παραπάνω ενέργειά του, για μια ακόμη φορά, το Πατριωτικό Μέτωπο, με κρυστάλλινα διατυπωμένες πολιτικές θέσεις, βασισμένες στην αρχή «ούτε δεξιά, ούτε αριστερά: Πατριωτικά» και με γνώμονα την επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως ήλθε η ώρα των δράσεων και τέλειωσε η εποχή των αναλύσεων.
Ως εδώ και μη παρέκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου