Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Πύρρος της Ηπείρου

του Ραφαήλ Διαμαντή
PyrrhusEpirusΠυρρός στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ερυθρός! Ο Πύρρος λοιπόν του οποίου το όνομα σημαίνει ωσαύτως ερυθρός έφερε σαν έμβλημά του, την ερυθρού χρώματος περικεφαλαία σαν αυτή πού φοράει! Με χρώματος λευκού το στεφάνι
της περικεφαλαίας, ή χρυσού κατ' άλλους. Ο Πύρρος υπήρξε διακεκριμένος και υπολογίσιμος εχθρός των ρωμαίων. Μαζί του οι ρωμαίοι έκαναν χρήση της διπρόσωπης διπλωματίας τους. Ήταν ''σκληρό καρύδι'' γι αυτούς. Απ' αυτόν έμαθαν τη στρατιωτική χρήση των ελεφάντων πού διέλυαν τον αντίπαλο στρατό. Έτσι και στη μάχη της Πύδνας οι ρωμαίοι έκαναν χρήση ελεφάντων κατά το Πύρριο σύστημα! Με τους ελέφαντες και τους ρωμαίους κομάντος (τους ουλαμούς ή Κοντουβέρνιες), έσπασαν τις τάξεις των σαρισοφόρων μακεδόνων, η φάλαγγά τους εκμηδενίστηκε. Ήταν πια παρωχημένο το σύστημα της.
Το λυπηρό ήταν ότι στο πλευρό των ρωμαίων (το αριστερό) ήσαν και έλληνες  των δύο Συμπολιτειών πού εχθρεύονταν τους μακεδόνες και τους πολέμησαν λυσσαλέα κατά τη διάρκεια της μάχης με μεγάλες απώλειες βέβαια! Δεν ήξεραν να πολεμήσουν επαγγελματικά όπως οι ρωμαίοι λεγεωνάροι. Ειδικά η Ήπειρος μετά το θάνατο του Πύρρου λεηλατήθηκε κτηνωδώς από τους ρωμαίους για αντίποινα. Έκτοτε παραμένει η πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδος. Ντροπή! Έπρεπε να έχει φτιάξει σιδηροδρομικό δίκτυο αυτή η χώρα! Δεν το έκανε κι έτσι προσυπόγραψε την αιώνια υποανάπτυξή της!

pyrrhus_deformed_mouthΟ μεγάλος μας Πύρρος του οποίου η προτομή βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολι, από καιρό χαλκεύεται η βιαιοπραγία και σπίλωση της προσωπικότητας του (την άρχισαν βέβαια οι άσπονδοι εχθροί του οι ρωμαίοι). Τώρα τον βγάζουν τάχα ότι έπασχε από λαγόχειλο, ένα νόσημα με το οποίο γεννώνται κάποια παιδιά με αδιαμόρφωτο χείλος. 
Διορθώνεται με εγχείρηση ώστε να μπορεί το παιδάκι να θηλάσει. Οι αρχαίοι ρωμαίοι μετά τη συντριβή του έλληνα στρατηλάτη έβγαλαν και επιτραπέζιο παιχνίδι πού το ονόμασαν Πυρρίχεια !!! (Φυσικά νικούν πάντα οι ρωμαίοι!).
Πέραν αυτού ο Πύρρος μας έγινε αλβανός! Έχουν κάνει ''σοβαρές μελέτες ανθρωπολογικές αλβανοί επιστήμονες'' (πού τους καλούν οι ιταλοί και τους ενθαρρύνουν ''να μάθουν την αρχαία ιστορία τους '' ότι δηλαδή ο Πύρρος ήταν αλβανός!!!).
Οι ιταλικές μανούβρες του είδους αποσκοπούν φυσικά με τη διαστρέβλωση της ιστορίας να δημιουργήσουν αγορά στα βαλκάνια μέσω αυτών των χωρών (των πεινασμένων σκύλων), σκυλεύοντας την ιστορία μας! Φεύ !!!

πηγη
HellasOnTheWeb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου