Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκία: 4 νεκροί Έλληνες σε τροχαίο με λεωφορείο

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τροχαίου ενός λεωφορείου που έκανε τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Αθήνα. Στο τροχαίο που συνέβη κοντά στα Μάλκαρα μεταξύ των θυμάτων είναι και Ελληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις από τους τραυμάτιες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ από τους νεκρούς οι τέσσερις είναι Έλληνες και ο πέμπτος Τούρκος.

Το δυστύχημα συνέβη την Παρασκευή (25/2) όταν το τουρκικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του ενώ μέσα σε αυτό επέβαιναν 12 άνθρωποι. Το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 8 μέτρων. Τα θύματα όπως και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Μάλκαρων.

Όπως αναφέρουν οι αρχές νεκροί είναι οι: Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης, Φώφω Μιτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια (ελληνική και τουρκική) και ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Τραυματίες είναι οι: Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Οι δύο πρώτοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ραιδεστού, ενώ ο κ. Νάρης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Μαλκάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές αρχές της Τουρκίας.

Αιτία του δυστυχήματος -όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες- ήταν η ολισθηρότητα του δρόμου και η χαμηλή ορατότητα ωστόσο οι αρχές εξετάζουν τα ακριβή αίτια.

Στο σημείο βρίσκονται υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου της Κων/πολης και της Ανδριανούπολης.

Τέλος, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου