Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ , ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αφού οι Σκοπιανοί «απαλλοτρίωσαν» τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και τη Μακεδονία γενικότερα, οι Αλβανοί να μείνουν πίσω; Ποσώς!
Έτσι, αντιγράφοντας τους άσπονδους φίλους τους Σκοπιανούς, διδάσκουν –με τον πλέον επίσημο τρόπο- στα παιδιά τους πως είναι κατευθείαν απόγονοι του φημισμένου βασιλιά Πύρρου της Ηπείρου και της (ηπειρώτισσας) μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδας!!!
Κι αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, οι Αλβανοί –μέσω σχολικών βιβλίων με τα οποία εφοδίασαν τους μαθητές τους φέτος- εμφανίζουν ως …αλβανικούς ΜΟΝΟ ΟΚΤΩ ελληνικούς νομούς (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και ολίγη …Αιτωλοακαρνανία –η Εύβοια τους ξέφυγε, παραδόξως), ενώ οι Έλληνες παρουσιάζονται ως «αιμοσταγείς, που έκαναν εθνοκάθαρση εις βάρος των Τσάμηδων»! (Μας έχουν, λίγο πολύ, στην ίδια συνομοταξία με τον …Χίτλερ, δηλαδή, ενώ οι Τσάμηδες ήταν στην πραγματικότητα αυτοί που συνεργάστηκαν με τους ναζί και κατέσφαξαν τον ελληνικό πληθυσμό της Ηπείρου στη διάρκεια της τελευταίας Κατοχής!).
Όλ’ αυτά τα απίθανα περιέχονται στο νέο βιβλίο Γεωγραφίας , που –με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας- διδάσκεται στα Λύκεια της γειτονικής χώρας κι έχει φόρα παρτίδα στο εξώφυλλό του τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σ’ αυτή την …εικονική χώρα περιλαμβάνονται ακόμα τα μισά Σκόπια κι ένα μέρος της Σερβίας (συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου). Το ίδιο βιβλίο διανέμεται, φυσικά, και στους μαθητές της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου –μια μειονότητα που στις σελίδες της επίμαχης «Γεωγραφίας» έχει «εξαφανιστεί» μέσα σε ποσοστό «2%» που δήθεν απαρτίζουν Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι!.. Επιπλέον, οι Βλάχοι (στη μεγάλη πλειονότητά τους ελληνικής συνείδησης και καταγωγής) χαρακτηρίζονται στο βιβλίο ως «πολιτιστική μειονότητα»…
Η νέα γενιά των Αλβανών καλείται όχι μόνο να διδαχθεί αυτές τις ιστορικές ασυναρτησίες, αλλά και καλείται να τις εμπεδώσει με ειδικές ασκήσεις, ζωγραφίζοντας τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν …Αλβανοί και καταγράφοντας τις «εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές». (Εκτός κι αν οι συντάκτες του εν λόγω πονήματος αναφέρονται στις απελάσεις τυχόν σύγχρονων Αλβανών λαθρομεταναστών, που εκδιώκονται μέσω Κακαβιάς από την ελληνική αστυνομία, για να επιστρέψουν στην «αιμοσταγή Ελλάδα» την επόμενη νύχτα από άλλο μονοπάτι…).
«Αλβανικό εθνικό έδαφος»

Το 1/5 της ηπειρωτικής Ελλάδας
βαφτίζεται στο συγκεκριμένο βιβλίο «αλβανικό εθνικό έδαφος από αρχαιοτάτων χρόνων», με τον ισχυρισμό ότι στα εδάφη αυτά κατοικούσαν Ιλλυριοί (πρόγονοι, υποτίθεται, των σημερινών Αλβανών) κι ελάχιστοι, σκόρπιοι Έλληνες. (Το ότι η Ήπειρος –η Δωδώνη συγκεκριμένα- θεωρείται η αρχική κοιτίδα του γένους των Ελλήνων, διά των Σελλών που προσκυνούσαν τον Δωδωναίο Δία κι έδωσαν το όνομά τους στο ελληνικό έθνος (Σέλληνες – Έλληνες), βάσει επιστημονικών ερευνών και πολλαπλής τεκμηρίωσης είναι απλά μια λεπτομέρεια για τους Αλβανούς, προφανώς. Επίσης, αυτοί οι …άτιμοι πρόγονοι των Αλβανών στην Ήπειρο είχαν την κάκιστη συνήθεια να μιλούν και να γράφουν από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα τη γλώσσα των «αιμοσταγών Ελλήνων». Γιατί δεν προτιμούσαν τα αλβανικά («σκεπερικά»), άγνωστο! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…).
Αντίθετα, για τις ελληνικότατες –από την αρχαιότητα- περιοχές της Βορείου Ηπείρου (Αργυρόκαστρο, Άγιοι Σαράντα, Χειμάρρα, Δέλβινο), όπου και σήμερα η πλειονότητα του πληθυσμού είναι ελληνική, το αλβανικό βιβλίο «Γεωγραφίας» της Γ’ Λυκείου δεν αναγράφει λέξη! Όπως αναφέρεται σε διάφορα σημεία του βιβλίου, τα σημερινά βορειοδυτικά ελληνικά εδάφη «αδίκως» δόθηκαν στην Ελλάδα μέσω διεθνών συμβάσεων μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο (όταν ο ελληνικός στρατός είχε απελευθερώσει σχεδόν όλη τη Βόρειο Ήπειρο -1912-13).
Όχι τυχαίες οι αναφορές

Καθώς προϋπάρχει σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας, για απάλειψη τυχόν εθνικιστικών κορόνων στα σχολικά βιβλία (αντίστοιχη συμφωνία έχει υπογράψει η φιλειρηνική και αιωνίως συμβιβαστική Ελλάδα και με την Τουρκία –εξ ου και ο «συνωστισμός των Ελλήνων στην παραλία της Σμύρνης τον Αύγουστο του 1922»),ΓΙΑΤΙ η Αλβανία παρέδωσε στους μαθητές της βιβλίο με τέτοιο περιεχόμενο ΤΩΡΑ! Γιατί –πλαστογραφώντας τόσο αισχρά και γελοία συνάμα την ιστορία και την πραγματικότητα- τους ποτίζει με φανατισμό, σε μια εποχή που (υποτίθεται) ο εθνικισμός στην Ευρώπη βρίσκεται σε γενική ύφεση;
Την ώρα που χιλιάδες μαθητές αλβανικής καταγωγής φοιτούν στα σχολεία κάθε βαθμίδας της Ελλάδας, όπου οι οικογένειές τους έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια (νόμιμα ή παράνομα) και «τρώνε ελληνικό ψωμί»…
Την ώρα που η Αλβανία προσδοκά τη στήριξη της Ελλάδας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, παράλληλα, ακυρώνει με γελοία προσχήματα σημαντικές διμερείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις Αθήνας και Τιράνων…
Την ώρα που η Αλβανία υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες την Τουρκία και της παραχωρεί χρήση ακτών και λιμανιών της, ώστε να περικυκλωθεί ουσιαστικά η Ελλάδα από τους Τούρκους κι από τα …βορειοδυτικά σύνορά της!..
Μήπως βλέπουν οι Αλβανοί τις παλινωδίες και τα λάθη μας τόσα χρόνια με τους Σκοπιανούς κι είπαν να επωφεληθούν κι οι ίδιοι, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο εναντίον μας;
Πολλά τα «γιατί» και τα «μήπως» που ζητούν απάντηση. Αλλά εμείς θα κλείσουμε με ένα:
Γιατί ακόμα και ο τίτλος του βιβλίου σας, γείτονες Αλβανοί, είναι …ελληνικός; ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ! Χάθηκε να βάλετε την αντίστοιχη λέξη των …αυθεντικών αρχαίων προγόνων σας, των Ιλλυριών; Πάλι στην ανάγκη των «αιμοσταγών Ελλήνων» πέσατε;
είναι αξιοπερίεργο
(Σημείωση: αναδημοσιεύουμε το εξώφυλλο του βιβλίου της Γεωγραφίας των αλβανικών Λυκείων, αλλά και τη σχετική αναφορά στον πασίγνωστο …Αλβανό ήρωα, Πύρρο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου