Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξηγήσεις από το  ΓΕΣ ζήτησε το ΠΑΜ, για τη στρατιωτική άσκηση «Καλλίμαχος», με αντικείμενο την «καταστολή από τον Ελληνικό Στρατό, επίθεσης Ελλήνων πολιτών».
Επίσημο αίτημα, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στον Αρχηγό του, Αντιστράτηγο κ. Φράγκο Φραγκούλη, κατέθεσε το Πατριωτικό Μέτωπο, με στόχο, να δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά του ΓΕΣ, για το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο, σε  άσκηση του Ελληνικού Στρατού, ομάδα Ελλήνων Πολιτών, με μπλε και κίτρινες σημαίες (τουλάχιστον περίεργη και η επιλογή των χρωμάτων), επιτίθεται σε Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι τους αντιμετωπίζουν με αστυνομικού αλλά και στρατιωτικού τύπου μέσα! (Xρήση χημικών, γκλόμπς, σκυλιά αλλά και βαρέως τύπου στρατιωτικών οχημάτων και οπλισμού).
Κρίνοντας την υπόθεση αυτή πάρα πολύ σοβαρή, το Κίνημα, δίνει στη δημοσιότητα το επίσημο αίτημα στο ΓΕΣ, όπως αυτό κατατέθηκε στο γραφείο του Αρχηγού:
«Αξιότιμοι κύριοι.

Όπως γνωρίζετε, στο διαδίκτυο, διέρρευσε βίντεο, με αντικείμενο την άσκηση «Καλλίμαχος», κατά την οποία μονάδες του Ελληνικού Στρατού, εκπαιδεύονται σε αστυνομικού τύπου επιχειρήσεις, κατά Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μάλιστα κρατούν, μπλε και κίτρινες σημαίες.

Ως πολιτικός φορέας που λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και του σεβασμού των Νόμων, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων, να ζητήσουμε εξηγήσεις από την πλευρά σας. Δεδομένου ότι, αν όντως έχουν γίνει τέτοιου τύπου ασκήσεις με εντολές σας, αυτές αγγίζουν τα όρια της συνταγματικής εκτροπής, από τον ρόλο τον οποίο καλείται εκ του Συντάγματος να έχει στη Δημοκρατία μας, ο Ελληνικός Στρατός.

Όπως αντιλαμβάνεστε, από την απάντησή σας, θα εξαρτηθεί η προσφυγή μας η μη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικότερα στον ανώτατο θεματοφύλακα της Δημοκρατίας μας, τον Άρειο Πάγο.  Μια προσφυγή, την οποία σας διαβεβαιώνουμε πως δεν επιθυμούμε, δεδομένου ότι ο Ελληνικός Στρατός, θεωρείται σε αυτήν την δύσκολη χρονική συγκυρία που βιώνουμε ως Πατρίδα και ως Λαός, ως ένας από τους λιγοστούς εναπομείναντες σταθερούς θεσμούς, στους οποίους έχουν εμπιστοσύνη οι Έλληνες Πολίτες.

Με την ευχή να είμαστε και εμείς θύματα παραπληροφόρησης, και τελώντας σε αναμονή άμεσης απάντησής σας.

Για το Πατριωτικό Μέτωπο, Σταύρος Βιτάλης, Εκπρόσωπος».

Το Πατριωτικό Μέτωπο επέλεξε να καταθέσει το αίτημα κατευθείαν στο ΓΕΣ και όχι στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, δεδομένου ότι αξιολογεί την σημερινή Κυβέρνηση, ως πολιτικά αναξιόπιστη. Παρακολουθεί από κοντά με το νομικό του τμήμα την σοβαρότατη αυτή εξέλιξη και είναι έτοιμο να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, αν αποδειχθεί ότι όντως οι κυβερνώντες τον τόπο, επέλεξαν τον δρόμο της συνταγματικής εκτροπής και μετέτρεψαν τον Ελληνικό Στρατό σε εργαλείο καταστολής των Λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, εναντίον των νεοταξικών-σοσιαλνεοφιλελεύθερων επιλογών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου