Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μακρυά οι παράφρονες από την ΕΕ παρακαλώ!


Να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξέρευση λύσης για την εκκρεμότητα της ονομασίας ζήτησε από την ΕΕ ο Νίκολα Γκρούεφσκι από το βήμα της διάσκεψης «Croatia Summit» στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο Γκρούεφσκι δήλωσε πως  η πΓΔΜ ενδιαφέρεται να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας ωστόσο, ξεκαθάρισε  πως αυτή η διαδικασία «δεν θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα». (!!!)

Για να προχωρήσει στις παρακάτω, έμπλεες παραφροσύνης, δηλώσεις:

«ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι το κλείσιμο των ανοιχτών διμερών θεμάτων, για αυτό και η ‘Μακεδονία’ αναμένει από την ΕΕ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην περισσότερο συναισθηματική παρά ορθολογική πτυχή του προβλήματος με το νότιο γείτονά μας, που συνδέεται με το όνομά μας (εμείς συνδεόμαστε με το "όνομα τους" !!!), η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε επιτυχή κλείσιμο του προβλήματος. Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για την εκκρεμότητα η οποία θα βασίζεται στις αρχές του σεβασμού της εθνικής ταυτότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Διότι σαφώς, η ορθολογική πτυχή του προβλήματος δεν συνάδει με την παραφροσύνη της κυβέρνησης των Σκοπίων!

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, γνωστός για τα φιλοσκοπιανά του αισθήματα, τόνισε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία «ξεχασμένη χώρα» αν δεν βρεθεί σύντομα συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σαν το όρνιο που μυρίζεται πτώμα μάλιστα επισήμανε πως «δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα».
MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου