Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες Ε.Α. για στελέχωση της Ε.Π.ΑΜ. (Επιτροπής Παλλαϊκής Άμυνας) του Πατριωτικού Μετώπου.
Στο όνομα των Στρατηγών, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Γεώργιου Καραϊσκάκη, Νικόλαου Ζορμπά, Νικόλαου Πλαστήρα, Κωνσταντίνου Δαβάκη, Στέφανου Σαράφη και των θυσιών τους για την Ελευθερία και την Δημοκρατία στην Πατρίδα μας, αλλά και την προάσπιση των Κοινωνικών κατακτήσεων του Ελληνικού Λαού, το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί:
Τους Έλληνες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες Ε.Α., όλων των Όπλων και Σωμάτων, για την διεύρυνση της Ε.Π.ΑΜ. (Επιτροπή Παλλαϊκής Άμυνας) του Πατριωτικού Μετώπου.
Στόχοι της Ε.Π.ΑΜ., ανεξάρτητης από το Κίνημα Οργάνωσης, είναι:
  1. Η μελέτη της υφιστάμενης πολιτικής-αμυντικής πραγματικότητας της χώρας, και η κατάθεση προτάσεων για την ανάπτυξη στο μέγιστο δυνατό βαθμό του αμυντικού δόγματος της Παλλαϊκής Άμυνας.
  2. Η αναζήτηση διεξόδων από την σημερινή πολλαπλή κρίση που επέφερε στην Πατρίδα και τον Λαό μας, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
  3. Η ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, για την εν εξελίξει πολιτική, μείωσης της εθνικής μας κυριαρχίας.
  4. Η ανάπτυξη «δεξαμενής σκέψης» σχεδιασμού αντιμετώπισης, στην επιχειρούμενη κονιορτοποίηση του εθνοχώρου μας. (Κύπρος, Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο).
Καλούνται και παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες Ε.Α., όλων των Όπλων και Σωμάτων, να επικοινωνήσουν με το Πατριωτικό Μέτωπο, στα τηλ. 2103311642, 6980292626, στην διεύθυνση Νίκης 33, 10557 Σύνταγμα Αθήνα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση, pametopo@gmail.com, για να δηλώσουν συμμετοχή στην Ε.Π.ΑΜ.
Ο καιρός γαρ εγγύς.

Η Κύπρος επανεξοπλίζει τις ειδικές δυνάμεις

Στιγμιότυπο από την ΤΑΜΣ Δήμητρα που πραγματοποιήθηκε από 16 εώς 19 Ιουνίου 2011

To υπουργείο Άμυνας της Κύπρου σχεδιάζει να επανεξοπλίσει τις ειδικές δυνάμεις της Εθνική Φρουράς. Κατά τα έτη 2012-2015 θα υλοποιηθεί ένα νέο πρόγραμμα παραδόσεων όπλων αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κυπριακά κομάντο χρησιμοποιούν σήμερα ένα μίγμα όπλων (7,62-χιλιοστών x 51, 7,62-χιλιοστών x 39, 5,56-χιλιοστών x 45, 5,45-χιλιοστών x 39) από διαφορετικούς κατασκευαστές. Η νέα αγορά θα επιτρέψει την ενοποίηση αυτών των όπλων.

Τα νέα όπλα είναι να αντικαταστήσουν τα 7,62-χιλιοστών EBO G3A3/G3A4 και Zastava M70, 5,45-χιλιοστών AK-74M και 7,62- χιλιοστών AKMS, καθώς και ένα άλλο μικρό αριθμό που χρησιμοποιείται από τα κομάντος συμπεριλμαβανομένων 5,56-χιλιοστών M16A2, M4 και CIS SR-88


Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπόγραψε το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου μετά τη σχετική δημοπρασία, η Εθνική Φρουρά είναι να προμηθευτεί με 2520 τυφέκια 5,56-χιλιοστών, 171 ελαφρά πολυβόλα 5,56-χιλιοστών, 180 τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών 0.308 “, 152 εκτοξευτές οπλοβομβίδων 40-χιλιοστών και 34 τυφέκια 0,50″, πυρομαχικά διαφορετικού διαμετρήματος και συναφή εξοπλισμό.

Το εκτιμώμενο κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, οι παραδόσεις είναι να ξεκινήσουν στις αρχές του 2012 και να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Οι ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς ήταν από τους πρώτους χρήστες του βελγικού FN Herstal 5,7-χιλιοστών x 28. Στα μέσα του 2000 η Εθνική Φρουρά είχε αγοράσει 250 Five-seveN και 350 υποπολυβόλα P90.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιώργο από τη Χίλαρι

 Τη στήριξη στις προσπάθειες του πρωθυπουργού προσωπικά και της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις εξέφρασε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης πως κατανοεί τις δυσκολίες και τις θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.


Η κ. Κλίντον είχε κατ’ αρχήν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια στη συνάντηση τους αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, το Κυπριακό, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι Βαλκανικές χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ε.Ε., το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο, τα θέματα ενέργειας κ.α.

Επίσης, η ελληνική πλευρά στη συζήτηση για τα χρονοδιαγράμματα για λύση στο Κυπριακό, η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται κάτι τέτοιο.

Τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-37 κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή της Σμύρνης

Τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-37 κατέπεσε στις 12.10 την Πέμπτη 14 Ιουλίου στα ανοιχτά της θάλασσας στο Γκιουζέλμπαχτσέ στον κόλπο της Σμύρνης.

Και οι δύο πιλότοι πλήρωμα του αεροσκάφους σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροσκάφος πα πρέπει να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά την πτήση διότι όπως δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος είχε πάρει πορεία πρόσκρουσης προς μία κατοικημένη περιοχή και όπως αναφέρεται ο πιλότος προσπάθησε και κατάφερε να στρέψει το Τ-37 προς τη θάλασσα όπου και συνετρίβη.


Τα Τ-37 εντάχθηκαν ως εκπαιδευτικά στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 1964 ενώ τα τελευταία 4 χρόνια έχουν συντριβή 4 αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Στο άμεσο μέλλον τα Τ-37 θα αντικατασταθούν από τα κορεατικά ΚΤ-1Τ τα οποία κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ κατόπιν άδειας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;

Σκεφτείτε φίλοι,
Νομίζετε ότι είναι συμπτωματική η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας;
Νομίζετε ότι τυχαία βομβαρδίζεται καθημερινά η γλωσσική μας αίσθηση;
Γιατί ο ΑΝΤ1 μεταδίδει από το πρωί ως το βράδυ τούρκικες σειρές;
Γιατί ο SKY παρουσίασε σειρά "ντοκιμαντέρ" για την ελληνική επανάσταση, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι "στα πρώτα 150 χρόνια της Οθωμανικής επικράτησης οι Έλληνες βίωσαν μια άνευ προηγουμένου οικονομική ευμάρεια...";
Γιατί ο ΑΛΦΑ μεταδίδει μαθήματα τουρκικής γλώσσας;
Γιατί ο ΓΑΠ παρέδωσε για δεύτερη φορά το υπουργείο παιδείας στη Διαμαντοπούλου, που όπως γνωρίζετε είχε στο παρελθόν προτείνει να θεσπίσουμε την αγγλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της χώρας;
Γιατί η Διαμαντοπούλου τοποθέτησε με την πρώτη εγκατάστασή της στο υπουργείο παιδείας τη Θάλεια Δραγώνα, που επίσημα δήλωσε ότι η ελληνική επανάσταση δεν έπρεπε να γίνει, για να επωφεληθούν οι κάτοικοι αυτού του τόπου (όχι οι Έλληνες, παρακαλώ!!!) από τον τουρκικό πολιτισμό, που είναι ...ανώτερος του ελληνικού;
Γιατί η Δραγώνα προσπάθησε να αποτάξει από την υπηρεσία τη Χαρά Νικοπούλου, που αρνιόταν να κάνει μάθημα τουρκικών στα παιδιά των Πομάκων;
Γιατί κάποιες εφημερίδες κάνουν πανελλήνια έρευνα, με θέμα την πιθανότητα να ζήσουν οι Έλληνες μαζί με Τούρκους; (Εννοείται βέβαια ότι οι Τούρκοι προβλέπεται να έρθουν στην Ελλάδα και δε θα πάνε οι Έλληνες στις χαμένες πατρίδες!!!)...
Γιατί προσπάθησαν τόσο (Παπανδρέου, Μπακογιάννη, ΣΥΡΙΖΑ και οικολόγοι) να πείσουν τον ελληνισμό να δεχτεί το "σχέδιο" Ανάν για την Κύπρο, που θα γινόταν η ταφόπλακα του ελληνισμού στη μεγαλόνησο);

Γιατί; Γιατί; Γιατί; Ατέλειωτα γιατί!!!

Βάλθηκαν να ξεριζώσουν την ελληνική γλωσσική αίσθηση!..
Όλα ξεκίνησαν με τα greeklish, που στις μέρες μας έλαβαν τη μορφή γλωσσικής πανδημίας!
Ελάτε στις τάξεις μας! Αγωνιστείτε μαζί μας να μην περάσουν τα σχέδια των επίβουλων ξένων και των Ελλήνων συνεργών τους - προδοτών.
Και μόνο η συμμετοχή σας στην προσπάθεια περιστολής των greeklish αποτελεί πράξη αντίστασης, σεβασμού στις ελληνικές αξίες και στη γλώσσα των προγόνων μας.
Τώρα πια είμαστε πολλοί. Ξεπεράσαμε τις εικοσιτέσσερις χιλιάδες (σ' αυτή τη σελίδα). Είμαστε ολόκληρος στρατός και λέμε ΟΧΙ.
Το θέμα δεν είναι απλά κομματικό, ούτε απλά πολιτικό!
Είναι θέμα της ελληνικής μας αυτοσυνειδησίας!
Ελάτε, γίνετε μέλη αυτής της σελίδας! Προτείνετέ την και σε άλλους!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Στην Βουλή η αποκάλυψη για τον «φράκτη του Έβρου»

Στην Βουλή η αποκάλυψη του BriefingNews για τον «φράκτη του Έβρου»

Ερώτηση στην Βουλή από την Ν.Δ. προκάλεσε η αποκάλυψη του BriefingNews σχετικά με την ματαίωση της κατασκευής του «φράκτη του Έβρου», μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών.

 Όπως είχαμε αποκαλύψει, στις 9 Ιουνίου, ενώ είχαν καμφθεί οι αντιδράσεις της αρμόδιας Επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ και το έργο θα χρηματοδοτείτο από την Ε.Ε., ξαφνικά «πάγωσε» λόγω αντίδρασης της Τουρκικής πλευράς.

Την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσε ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας  Θανάσης Νάκος , ο οποίος στην συνέχεια δήλωσε τα εξής:

 «Όταν τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία φράκτη στα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, στο Νομό Έβρου, ως μέτρο αναχαίτισης των κυμάτων λαθρομεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, εμείς στη Ν.Δ., ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, εκφράσαμε τη συμφωνία και τη στήριξή μας για την υλοποίηση του έργου, εκτιμώντας ότι θα αποτελούσε ένα βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.


 Δυστυχώς, όμως, σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά, φράκτη ακούμε και φράκτη δεν βλέπουμε!  Αντί του αρχικού σχεδιασμού, που προέβλεπε την ολοκλήρωση του έργου τον περασμένο Απρίλιο, χρειάστηκε να έρθει ο Μάιος για να μας παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη μία… μακέτα, που απεικονίζει το φράκτη, όπως θα είναι εάν και όταν ολοκληρωθεί! Τότε, μάλιστα, ο κ. υπουργός μας διαβεβαίωνε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατασκευής του έργου.

Φτάνουμε έτσι σήμερα, στα μέσα Ιουλίου, και το έργο, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά αντίθετα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει! Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλο και περισσότερα δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν ότι η κατασκευή του εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση, είτε γιατί δεν συμφωνεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, είτε γιατί το έργο δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε γιατί δεν συμφωνεί με την κατασκευή του η τουρκική κυβέρνηση!

Κι όλα αυτά, την ώρα που -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας- οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα έχουν αυξηθεί, το πρώτο πεντάμηνο του 2011 σε σχέση με αυτό του 2010, από 9.483 άτομα σε 12.513, δηλαδή σε ποσοστό 31.95% !

Μπορεί τελικά η κυβέρνηση να μας εξηγήσει τί πραγματικά συμβαίνει με το έργο κατασκευής του φράκτη στον Έβρο;

Θα κατασκευαστεί ή ματαιώθηκε;

Και, αν ματαιώθηκε, σε ποιους λόγους οφείλεται αυτό;

Όπως θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν υλοποιεί και κανένα άλλο από τα μέτρα που έχει στο παρελθόν εξαγγείλει για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, όπως η δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών ή η Ίδρυση της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ασύλου.

Κι όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να τα εξηγήσει, όχι μόνο στη Βουλή, αλλά κυρίως στους Έλληνες πολίτες, που αισθάνονται απροστάτευτοι, βλέποντας την ασύμμετρη απειλή της παράνομης μετανάστευσης να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας».

Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, η οποία χωρίς να απαντά επί της ουσίας, αναφέρει τα εξής:

«Το άγχος, ο αντιπολιτευτικός οίστρος της ΝΔ και η άκριτη υιοθέτηση κάθε ανυπόστατης πληροφορίας είναι κακοί σύμβουλοι στην άσκηση του κορυφαίου καθήκοντος του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για θέματα που απαιτούν εθνική προσπάθεια…»

Κύπρος: Πολίτες διαμαρτύρονται έξω από το προεδρικό μέγαρο

Για τρίτη νύχτα Κύπριοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποιώντας ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας φοβούμενοι αντιδράσεις, αφού το γεγονός είναι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φορούν μαύρες φανέλες και κρατούν πλακάτ με τα εξής συνθήματα, “να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όχι συγκάλυψη, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι και θα τους παρασύρει όλους”.

” Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου”, φωνάζουν οι διαμαρτυρόμενοι, ενώ ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροφώτιση της λεωφόρου μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, η οποία είχε διακοπεί.

Πολίτες παίρνουν το λόγο και εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα, μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση.  

πηγη

Ασπίδα προστασίας στις καταθέσεις μέχρι το τέλος 2015-Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015 η εγγύηση, ύψους 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα)

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015 η εγγύηση, ύψους 100.000 ευρώ (ανά καταθέτη και ανά τράπεζα), η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Το ρόλο του εγγυητή των καταθέσεων στη χώρα μας έχει το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων καθώς σε περίπτωση που «σκάσει» κάποια τράπεζα το ΤΕΚΕ είναι αρμόδιο να αποζημιώσει τους καταθέτες με μέγιστο ποσό τις 100.000 ευρώ (σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ 2(α) του ν. 3746/2009- ΦΕΚ 27 Α΄ 16/02/2009).

Το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.


Σημειώνουμε ότι η εγγύηση των 100.000 ευρώ, ισχύει ανά καταθέτη και ανά τράπεζα. Δηλαδή αν κάποιος έχει 150.000 ευρώ, αποζημιώνεται για τις 100.000 ευρώ, αν έχει κατάθεση 70.000 ευρώ αποζημιώνεται για όλο το ποσό.

Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών, που έχουν δηλαδή ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσοτέρων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη του κοινού λογαριασμού θεωρείται ως χωριστή κατάθεση. Και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ. Στην περίπτωση που συνδικαιούχος είναι ανήλικο τέκνο, η αποζημίωση εισπράττεται από τον κηδεμόνα του.

Αν υπάρξει πρόβλημα σε κάποια τράπεζα, το ΤΕΚΕ θα αποζημιώσει τους καταθέτες της κάνοντας χρήση των άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του, που στο τέλος του 2010 ανέρχονταν σε 1,4δισ. ευρώ. Συνολικά, οι πόροι που διαχειρίζεται ανέρχονται σε 2,97 δισ ευρώ.

Σε περίπτωση που τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΕΚΕ που προέρχονται από τακτικούς πόρους δεν επαρκούν για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταθέτες ιδρύματος που τελεί σε αδυναμία να τους επιστρέψει τις καταθέσεις τους, οι υπόλοιπες τράπεζες υποχρεούνται να καταβάλουν συμπληρωματική εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου. 

 πηγη

Αρχαία ελληνικά νομίσματα βρέθηκαν στη Βουλγαρία

Αρχαία ελληνικά νομίσματα βρέθηκαν στη Βουλγαρία

Ελληνικά χάλκινα νομίσματα με την κεφαλή του Απόλλωνα, που χρονολογούνται μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π. Χ., βρέθηκαν στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα της Σόφιας Novinite, η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον λόφο της Αγίας Μαρίνας, κοντά στη Σωζόπολη, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ νότια του Μπουργκάς, στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Τα νομίσματα φέρουν στη μία πλευρά την κεφαλή του Απόλλωνα και στην άλλη τον θεό να κάθεται πάνω σε ομφαλό. Τα ελληνιστικά νομίσματα βρέθηκαν στα αρχαία κατάλοιπα βίλας του 4ου-3ου αιώνα πΧ, που βρίσκεται έξω από την πόλη της Απολλωνίας, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα η Σωζόπολη. Το κτίριο είναι η πρώτη αρχαία κατασκευή που βρέθηκε εκτός πόλης.

Οι ανασκαφές στον λόφο της Αγίας Μαρίνας άρχισαν το 2010 στο πλαίσιο γαλλοβουλγαρικού προγράμματος, του Apollonia-Pont-Euxin (Απολλωνία-Εύξεινος Πόντος), με στόχο τη δημιουργία ενός χάρτη ο οποίος θα περιλαμβάνει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Επικεφαλής των ανασκαφών είναι ο Γάλλος αρχαιολόγος Αλεξάντερ Μπερλίς (Alexander Bearlice) από το Πανεπιστήμιο Αιξ-Μαρσέιγ (Aix-Marseilles), η Κριστίνα Παναγιότοβα (Kristina Panayotova) από το βουλγαρικό Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, ο Μάρτιν Γκιουζέλεβ (Martin Gyuzelev) και ο Ντιμιτάρ Νεντέβ (Dimitar Nedev) από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σωζόπολης. 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατ’ αντιπαράθεση ανάκριση δημοσιογράφων, Κρατικής Ασφάλειας και ΕΥΠ, ζήτησε από τον Ανακριτή ο Σταύρος Βιτάλης για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Πατριωτικού μετώπου.
Την κατ’ αντιπαράθεση ανάκριση του δημοσιογράφου Σταυρακάκη και του εκδότη της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή» Φελέκη με τον Διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Ταξίαρχο Νίτσα και τον Διευθυντή της ΕΥΠ Πρέσβη Μπίκα, ζήτησε σήμερα από τον Ανακριτή ο Σταύρος Βιτάλης, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Πατριωτικού Μετώπου.
Να υπενθυμίσουμε ότι, η συγκεκριμένη εφημερίδα, έγραψε ολοσέλιδο λιβελογράφημα εναντίον του Πατριωτικού Μετώπου με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς οι οποίοι θα κριθούν φυσικά και στην αγωγή η οποία κατατέθηκε εναντίον των υπευθύνων της, αλλά και οι οποίοι αναφέρονται σε βαρύτατα κακουργήματα, όπως η παρακολούθηση τηλεφώνων του πατριωτικού-δημοκρατικού πολιτικού Κινήματος, του ΠΑΜ, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι αναγνωρισμένο νομίμως, τόσο από τον Άρειο Πάγο, όσο και από την Βουλή των Ελλήνων.
«Είναι άμεση ανάγκη στις δύσκολες εποχές που βιώνει η Πατρίδα και ο Λαός μας – είπε ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου στους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους – η Δικαιοσύνη, να ξεκινήσει τη διαδικασία για τον καθαρισμό των «στάβλων του Αυγεία». Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε την υπόθεση. Ας την προχωρήσουν σε όλο της το βάθος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ταγοί της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε το κλονησθέν περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού Λαού, να αποκατασταθεί και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του».

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για να αποσπά ψήφους


Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν επιθυμεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εξέφρασε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, πρόσθεσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και για να αποσπά ψήφους στις εκλογές, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η ελληνική θέση στο ζήτημα της ονομασίας είναι σαφής.

«Η Ελλάδα επιθυμεί λύση, η οποία θα σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών. Προτείνουμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με τον οποίο θα γίνεται διάκριση μεταξύ της δικής σας χώρας και της ελληνικής Μακεδονίας. Και, οπωσδήποτε, η ονομασία αυτή πρέπει να ισχύει έναντι όλων. Αν ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, σε ποσοστό 85-90% θα σας απαντήσει ότι ο όρος Μακεδονία δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο όνομα της χώρας σας. Αυτό πιστεύει ο κόσμος στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα αγνόησαν το πολιτικό κόστος, με στόχο να βρεθεί μια λύση. Αναμένουμε και τα Σκόπια να επιδείξουν το ίδιο θάρρος και ήδη έχουν αργήσει πολύ», συμπλήρωσε.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα του έθνους της ΠΓΔΜ δεν αποτελούν μέρος της διαπραγμάτευσης για το θέμα του ονόματος.

«Σε πολυεθνοτικές χώρες, όπως η δική σας, θα μπορούσατε να αποκαλείστε “πολίτες της ....” (σ.σ εννοεί το όνομα της χώρας που θα μπορούσε να εξευρεθεί ως λύση). Αν οι ΗΠΑ μπορούν να ζήσουν με κάτι τέτοιο, υποθέτω ότι μπορείτε και εσείς στην ΠΓΔΜ. Με την αναφορά “πολίτες της ...”, το θέμα της ταυτότητας δε θα αποτελεί πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή από την μεριά του κ. Γκρούεφσκι αποτελεί όχι μόνο προβοκάτσια, άλλα και πολιτική κίνηση εκτός πραγματικότητας, η οποία σε καμία περίπτωση δε βοηθά τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

«Οποιοσδήποτε στον κόσμο που πήγε σε κάποιο σχολείο, θα θεωρήσει ότι τέτοια πράγματα δεν είναι σοβαρά. Ακόμη και στην Αφρική να ρωτήσετε κάποιον για το Μ. Αλέξανδρο θα σας πει ότι ήταν Έλληνας που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό ανά τον κόσμο. Γι' αυτό το λόγο ο κόσμος τον οποίο δημιούργησε ονομάζεται ελληνικός», συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη θεώρησε ως σωστή την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Οκτώβριο του 2008 σχετικά με το αίτημα της ΠΓΔΜ για να ενταχθεί στη Συμμαχία και πρόσθεσε ότι η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι είχε την υποστήριξη και άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μακρυά οι παράφρονες από την ΕΕ παρακαλώ!


Να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξέρευση λύσης για την εκκρεμότητα της ονομασίας ζήτησε από την ΕΕ ο Νίκολα Γκρούεφσκι από το βήμα της διάσκεψης «Croatia Summit» στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο Γκρούεφσκι δήλωσε πως  η πΓΔΜ ενδιαφέρεται να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας ωστόσο, ξεκαθάρισε  πως αυτή η διαδικασία «δεν θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα». (!!!)

Για να προχωρήσει στις παρακάτω, έμπλεες παραφροσύνης, δηλώσεις:

«ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι το κλείσιμο των ανοιχτών διμερών θεμάτων, για αυτό και η ‘Μακεδονία’ αναμένει από την ΕΕ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην περισσότερο συναισθηματική παρά ορθολογική πτυχή του προβλήματος με το νότιο γείτονά μας, που συνδέεται με το όνομά μας (εμείς συνδεόμαστε με το "όνομα τους" !!!), η οποία σίγουρα θα οδηγήσει σε επιτυχή κλείσιμο του προβλήματος. Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για την εκκρεμότητα η οποία θα βασίζεται στις αρχές του σεβασμού της εθνικής ταυτότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Διότι σαφώς, η ορθολογική πτυχή του προβλήματος δεν συνάδει με την παραφροσύνη της κυβέρνησης των Σκοπίων!

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, γνωστός για τα φιλοσκοπιανά του αισθήματα, τόνισε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία «ξεχασμένη χώρα» αν δεν βρεθεί σύντομα συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σαν το όρνιο που μυρίζεται πτώμα μάλιστα επισήμανε πως «δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα».
MacedoniaHellenicLand.Eu

Οι ασημένιες σφαίρες, η Κλίντον, οι Ρώσοι, η Χαμάς και το μυστηριώδες πλοίο – βόμβα Πως κατέληξαν τα εκρηκτικά στη ναυτική βάση της Κύπρου

Οι ασημένιες σφαίρες, η Κλίντον, οι Ρώσοι, η Χαμάς και το μυστηριώδες πλοίο - βόμβα

Ένα μυστηριώδες πλοίο- βόμβα με 98 κοντεϊνερς γεμάτα πυρίτιδα και εκρηκτικά, κάλυκες όλμων, ασημένιες σφαίρες και συμβατό στρατιωτικό υλικό, απασχόλησε πριν από 2,5 χρόνια σχεδόν όλες τις μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων. Το φορτίο αυτού του πλοίου ήταν που ισοπέδωσε τα ναυτική βάση στην Κύπρο.

Όλα άρχισαν όταν τον Ιανουάριο του 2009 ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού της Task Force 151, πήρε σήμα από την Ουάσιγκτον να παρακολουθήσει τις κινήσεις ενός φορτηγού πλοίου ρωσικών συμφερόντων (αλλά υπό κυπριακή σημαία) με την επωνυμία Monchegorsk, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι το πλοίο μεταφέρει οπλισμό από το Ιράν με τελικό παραλήπτη ή την οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ή την οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ή στη Συρία ή ακόμη και στις τρεις οργανώσεις.

Το πλοίο πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ και στις παρακολουθήσεις εντάχθηκαν και πλοία του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου. Πέρασε ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας και πήρε κατεύθυνση προς το βορρά.


 

Οι αμερικανοί ανακαλύπτουν τα εκρηκτικά Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009 Αμερικανοί πεζοναύτες λαμβάνουν άδεια από τον Ρώσο πλοίαρχο του εμπορικού πλοίου να επιβιβαστούν στο πλοίο για μία επιθεώρηση, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν τα κοντέϊνερς με τα εκρηκτικά. Και από τότε αρχίζει για την Κύπρο μία απίστευτη ιστορία η οποία κατέληξε στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Λεμεσού.

 

Από έγγραφα αποδεικνύεται ότι το ρωσικών συμφερόντων πλοίο είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές δηλαδή ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς με προορισμό το λιμάνι της Ταρτούς της Συρίας.


Πιέσεις από τη Χίλαρι Κλίντον

Σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα με αριθμό 09state5968, το οποίο στάθηκε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και έφερε την υπογραφή της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κυρίας Χίλαρι Κλίντον, στο φορτίο που μετέφερε το πλοίο υπήρχαν ισχυρά εκρηκτικά 120, 122 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία. Η επιθεώρηση αποκάλυψε επίσης κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες (!) σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνήσιου.

 

Στις 27 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί στη Λευκωσία θέτουν σε απόρρητο διπλωματικό έγγραφο προς το Στέίτ Ντιπάρτμεντ το ερώτημα αν η Κύπρος «νίπτει τα χείρας της» για την υπόθεση του πλοίου, όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως από το WikiLeads.

 

Ανάμεσα στα΄ άλλα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στο τηλεγράφημα περιγράφεται ο φόβος, όπως τον αποκαλεί, των Κυπρίων για αντίποινα από τη Δαμασκό και υπενθυμίζεται η περίπτωση ενός άλλου φορτηγού του «Γκρεγκόριο» που μετέφερε ραντάρ από τη Βόρειο Κορέα στους Σύρους. Το συγκεκριμένο συμβάν στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η απευθείας γραμμή μεταξύ της Λαττάκειας και της κατεχόμενης Αμμοχώστου, εξοργίζοντας τη Λευκωσία, αλλά και την Αθήνα,..

 

Λίγη ώρα προτού σταλεί το εν λόγω διπλωματικό έγγραφο ο κ. Λεωνίδας Παντελίδης, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια, ενημέρωνε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Λευκωσία ότι ζήτησαν από τον ασύρματο τον καπετάνιο του πλοίου, να κατευθυνθεί στη Λεμεσό, όμως δεν πήρε καμία απάντηση από το πλοίο: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε», φέρεται να είπε ο κ. Παντελίδης, σύμφωνα με το τηλεγράφημα 09Nicosia58. «Κρατείστε το πλοίο πάση θσία στις κυπριακές θάλασσες»

 

Ωστόσο_ κατά τον «Φιλελεύθερο»_ η αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA) πληροφόρησε την αμερικανική πρεσβεία ότι το πλοίο «δεν είχε λάβει ή μεταδώσει μηνύματα μέσω ασυρμάτου προσφάτως». Συνεπώς κάποιος έλεγε ψέματα. Επιπλέον το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ενημέρωσε ότι αν το Monchegorsk διατηρούσε την κατεύθυνση του και την ταχύτητά του των 11 κόμβων θα έφτανε στη Συρία το ίδιο βράδυ. Αυτός ήταν ο λόγος που οι Αμερικανοί πίεζαν με τηλεφωνήματα στους Κυπρίους αξιωματούχους να περιορίσουν το πλοίο εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων. Υπήρξαν, λέγεται, και τηλεφωνήματα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια:


Η Κύπρος δεν ήθελε ανάμειξη των ΗΠΑ

«Ο πρεσβευτής υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Κύπρου ως κράτος σημαίας του πλοίου και σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υψηλότερον δυνατόν», αναφέρει απόρρητο τηλεγράφημα. Ο Αμερικανός πρεσβευτής ρώτησε μάλιστα εάν η κυπριακή κυβέρνηση χρειαζόταν βοήθεια από τις ΗΠΑ για να έρθει σε απευθείας επαφή με το πλοίο και να γνωστοποιήσει τις εντολές στον Ρώσο καπετάνιο. Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας απέρριψε και τα δύο αιτήματα των Αμερικανών, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θέλει την ανάμειξη των ΗΠΑ.

 

Τη επομένη ημέρα όπως προκύπτει από το απόρρητο διπλωματικό έγγραφο 09Nicosia73, το Monchegorsk σταμάτησε ξαφνικά μεσοπέλαγα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λευκωσίας, περιμένοντας περαιτέρω εντολές από την κυπριακή κυβέρνηση.

 

Στις 29 Ιανουαρίου, άλλο απόρρητο έγγραφο του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ (09State7877) με υπογραφή και πάλι της κυρίας Χίλαρι Κλίντον έδινε στα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία την εντολή να μεταφέρουν στους «Κυπρίους αξιωματούχους ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η μεταφορά του εν λόγω φορτίου πιθανώς αποτελεί παραβίαση της απόφασης 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας». Ακόμα, να ασκήσουν πιέσεις στην Κύπρο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κατηγορηματική στο αίτημά της να προσέλθει το πλοίο σε κυπριακό λιμάνι.

 

Η αντίδραση της Λευκωσίας δεν άργησε:Μία ημέρα μετά η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στεϊτ Ντιπάρτμεντ, την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου αγκυροβόλησε. Μετά από ένα διάστημα έντονων διπλωματικών διεργασιών, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε στις 12 Φεβρουαρίου την εκφόρτωση των κοντέινερ στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης, η Κύπρος ενημέρωσε για την απόφασή της να εκφορτωθεί και να αποθηκευτεί το φορτίο- βόμβα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στις 13 Φεβρουαρίου άρχισε η διαδικασία μεταφοράς του φορτίου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

Τα κοντέινερ τοποθετήθηκαν πρόχειρα σε ένα ύψωμα της βάσης, με ελλιπή μέτρα ασφάλειας και αποθήκευσης. Ο ίδιος ο διοικητής της βάσης (από τους πρώτους που σκοτώθηκαν από τη φονική έκρηξη) είχε προειδοποιήσει για το «κακό που ερχόταν», αλλά ουδείς έδινε σημασία. Ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας κ. Κ. Παπακώστας, διαβεβαίωνε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο υλικό που είχε κατασχεθεί ήταν απολύτως ασφαλές. Είπε μάλιστα ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος.

Παραλίγο ελληνογερμανικός πόλεμος στις Σπέτσες

Παρ’ ολίγο ελληνογερμανικός «πόλεμος» το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες όταν άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν εφόδους στους καταστηματάρχες του νησιού με τη συνοδεία… συνεργείου γερμανικής τηλεόρασης.

Επιχειρηματίες και πολίτες λίγο έλειψε να λιντσάρουν τους Γερμανούς οπερατέρ και δημοσιογράφους αφού κάποιος απίστευτος νους είχε την ιδέα να δώσει άδεια σε ένα κανάλι ξένης χώρας να παίρνει πλάνα από εφόδους εφοριακών.



Το παρασκήνιο είναι πολύ αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει τι πράγματι συνέβη.

Οι καταστηματάρχες πάντως βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να γίνουν… πρωταγωνιστές σε σήριαλ.

Αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος από τον ΣΔΟΕ, ίσως και από το οικονομικό επιτελείο, έδωσαν άδεια για να γίνουν ελεύθερα οι λήψεις εικόνων από τις εφόδους.

Ποιος είδε του Σπετσιώτες και δεν τους φοβήθηκε, όμως, διότι κανείς δεν τους ρώτησε αν ήθελαν να καταγράφονται οι έλεγχοι στα μαγαζιά τους και να παιχτεί το ρεπορτάζ στη Γερμανία.

Φαίνεται ότι κάποιος φωστήρας νόμιζε ότι αν έδινε την άδεια θα παιζόταν στη Γερμανία ένα ντοκιμαντέρ που θα βοηθούσε στο να αλλάξουν γνώμη οι Γερμανοί πολίτες για την Ελλάδα.

Ήθελαν προφανώς να δείξουν ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι γίνονται έλεγχοι και προσπάθειες για να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Αν αληθεύει ότι στήθηκε όλο αυτό το σόου εν γνώσει του οικονομικού επιτελείου τότε οι άνθρωποι είναι για πολλές σφαλιάρες.

15 νεκροί από έκρηξη σε ναυτική βάση της Κύπρου

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί στην Κύπρο, σε 2 κιβώτια με εκρηκτικά από τα 98 που είχαν κατασχεθεί από πλοιό που κατευθυνόταν στη Συρία. Από την έκρηξη σύμφωνα πάντοτε με τις πρώτες πληροφορίες 15 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή από το Μαρί έως το Γκάβερνορς θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στη γύρω περιοχή ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.


Κάτι παραπάνω από δραματική είναι η περιγραφή στην τηλεόραση του Σκάι του κοινοτάρχη του χωριού Ψεματισμένος που βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τη βάση.
“Νόμισα πως έβαλαν βόμβα στο σπίτι μου” λέει ο κ. Παπαχρήστου. “Βγήκα στο δρόμο και είδα ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Πενήντα σπίτια υπέστησαν ζημιές” Σκεφτείτε μόνο ότι το χωριό απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη βάση. Στο χωριό Μαρί που είναι μόλις ένα χιλιόμετρο από τη βάση και οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για σπίτια που κατέρρευσαν.
Ωστόσο σαν από θαύμα φαίνεται ότι στα χωριά δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αρκετοί τραυματίες. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της έκρηξης το γεγονός ότι κομμάτια σίδερο, ξύλα κ.α. έφτασαν ως την εθνική Λεμεσού-Λευκωσίας τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα μακριά, ενώ ολόκληρη η περιοχή είναι καλυμμένη από πυκνό καπνό.

Η εικόνα θυμίζει πολεμικό τοπίο σε ολόκληρη την περιοχή. Συνεχώς περνούν ασθενοφόρα και ο υπουργός υγείς της Κύπρου έκανε έκκληση στους πολίτες αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να μην πάνε σε νοσοκομεία για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Την Τετάρτη δόθηκαν οδηγίες να ψύχονται τα κιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Η φωτιά ξέσπασε στις τέσσερις το πρωί και αμέσως έσπευσε πυροσβεστική δύναμη. Ενώ καταβαλλόταν προσπάθεια να σβήσει η φωτιά σημειώθηκε η έκρηξη η οποία προκάλεσε οστικό κύμα τριών χιλιομέτρων. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται πυροσβέστες, αξιωματικοί και στρατιώτες που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στους σταθμούς Μονής και Βασιλικού. Στον αυτοκινητόδρομο σημειώθηκαν δυστυχήματα ενώ αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και του Στρατού. Η εκκλησία και κοινοτικά κτήρια στο Μαρί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ όλα τα σπίτια του χωριού έχουν υποστεί ζημιές. Ο κοινοτάρχης του χωριού Μαρί Νίκος Άσπρου δήλωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες στο χωριό.

Σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που εργαζόταν στο στρατόπεδο τα συγκεκριμένα κοντέινερ παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ.

Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί. Η Αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες υπάρχει μεγάλη κινητικότα από ασθενοφόρα ενώ στα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας έχει κληθεί προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Επίσης σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στο Ζύγι και τον κατασκηνοτικό χώρο του Governor’s όπου έπεσαν θραύσματα.

Οι πληροφορίες του onalert  μιλούν για πυρομαχικά που ανήκουν στη Συρία, αλλά δεσμέυτικα μετά από εντολή Αμερικανών από την Κύπρο και φυλάσσονταν στη Ναυτική Βάση κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάλι κατεπειγόντως στον ανακριτή ο Σταύρος Βιτάλης. Αυτή τη φορά, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του από Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ. Η Δικαιοσύνη, ορθώνει – επιτέλους – το ανάστημά της.
Κατεπειγόντως (αυτήν την φορά για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του) καταθέτει αύριο στον 2ο Ανακριτή Αθηνών ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
Σε δήλωσή του που διένειμε στα ΜΜΕ, ο Συντονιστής του Κινήματος, αναφέρει:
«Επιτέλους, 7 μήνες μετά από την κατάθεση της σχετικής με τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων μου προσφυγή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η δικαιοσύνη, αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά της και να διατάξει προανάκριση.
Είμαι αποφασισμένος να καταθέσω στον ανακριτή, ονόματα και στοιχεία, όλων των εμπλεκομένων, Δημοσιογράφων και Ασφαλιτών, σε αυτήν την πάρα πολύ σοβαρή για την υπόσταση της ίδιας της Δημοκρατίας μας, υπόθεση.
Η Διοίκηση της Κρατικής Ασφάλειας στην οποία προσέφυγα, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, η οποία δημοσιεύθηκε σε μεγάλης και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα. Εύχομαι και ελπίζω, ο Ανακριτής να βρει τους ενόχους και να τους στείλει φυλακή».

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ,Σταύρου Βιτάλη προς Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα
ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή
Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.
Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.
Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».
Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες.
Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.
Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη  με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις στου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.
Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.
Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.
Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.
Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.
Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.
Σταύρος Βιτάλης
Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πατρίδα μας είναι πλέον υπό κατοχή. Τους φτύνουμε και προχωράμε σε παράταξη μάχης.
Από χθες, η Πατρίδα μας, τελεί πλέον υπό σαφείς κατοχικούς όρους. Το καθεστώς, μετέτρεψε τους ταγούς του Νόμου, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.
Είμαστε πια υποχρεωμένοι, να τοποθετηθούμε με σαφείς όρους αντίστασης κατά των μηχανισμών κατοχής.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε παράταξη μάχης, για τη σωτηρία της Ελλάδας μας.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τάγματα Ασφαλείας τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Επίορκοι αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες, λειτούργησαν σαν κατοχικά SS.
Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά πάντων προχώρησαν τα ΜΑΤ σήμερα στο Σύνταγμα. Λειτουργώντας ως Τάγματα Ασφαλείας, αντί να κάνουν το καθήκον τους και να συλλάβουν τους πολιτικούς απατεώνες που ετοιμάζονται να σακατέψουν κάθε περιθώριο ελπίδας επιβίωσης του Ελληνικού Λαού, με την ψήφιση του αναθεωρημένου μνημονίου, διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ξεπερνώντας σε αγριότητα τα Ναζιστικά SS της γερμανικής κατοχής.
Σε ένα απίθανο τσίρκο συνεργασίας με τους «γνωστούς αγνώστους», κατάφεραν για μια ακόμη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, να μετατρέψουν τον Έλληνα Αστυνομικό σε δακτυλοδεικτούμενο εχθρό του Λαού, κόβοντας κάθε νήμα σχέσης του με το σώμα της ελληνικής Κοινωνίας.
Λειτουργώντας με έναν γελοίο και παιδαριώδη σχεδιασμό μεταφοράς της σύγκρουσης των «γνωστών-αγνώστων» μπροστά στη Βουλή, αφήνοντας άθικτο για μια ακόμη φορά και στο απυρόβλητο επιλεγμένα σημεία της Πλατείας Συντάγματος, επέλεξαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο που γίνονταν το Δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Καταστρέφοντας τα πάντα, ξεσχίζοντας τις κάλπες και πετώντας τα ψηφοδέλτια, και ρίχνοντας χημικά,  μέσα στον καλυμμένο χώρο, όπου στεγάζονταν η εφορευτική επιτροπή.
Το ήδη νεκρό πολιτικό σύστημα που εκφράζεται σήμερα από τον θλιβερό ΓΑΠ, παρασέρνει μαζί του μια σειρά από δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Όσοι πιστεύουν πως «θα την βγάλουν καθαρή» να θυμούνται πως οι επίορκοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όπως γίνεται σήμερα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, θα πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους.
Οι καιροί της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι μπροστά μας και τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.
Παρά τα χημικά, τα SS-ΜΑΤ, και τους άθλιους πολιτικούς απατεώνες, το Δημοψήφισμα στο Σύνταγμα θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση και ο ελληνικός Λαός, θα εκφράσει την θέλησή του. Γιατί πολύ απλά, ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ