Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ: Η ώρα του "Όχι"!


http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/Mcrash.jpg 
Το Μνημόνιο σκοτώνει (και) τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο που οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ίδια η Ελλάδα. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν υπάρχει και Ελλάδα. Πολλοί προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτή την βασική αρχή, αλλά ματαιοπονούν. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας προσπάθειας ολικής αποδόμησης  των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ασφάλειας της χώρας.
Το προσωπικό των Ε.Δ., όταν δεν το βρίζουν οι κυβερνώντες ως "αντιπαραγωγικό» κλπ, το βρίζουν οι διάφοροι κονδυλοφόροι ή τηλεπαρουσιαστές του ευρύτερου κυβερνητικού pay-roll. Τους βρίζουν, τους υποτιμούν, τους περιφρονούν.
Τους λένε «καραβανάδες» και «αρβυλοφύλακες». Τους θεωρούν ικανούς μόνο για να τους μεταφέρουν με τα VIP αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τους έχουν κόψει τα πάντα, τους έχουν λασπώσει την αξιοπρέπεια.
Όταν πέφτουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, λένε ότι ευθύνονται οι … ίδιοι οι στρατιωτικοί, τα στελέχη των Ε.Δ.  που δεν είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ότι το τάδε ανταλλακτικό έχει πλησιάσει επικίνδυνα το όριο ζωής του ή ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί!
Ο υπουργός απλά κόβει συνέχεια κονδύλια και ισχυρίζεται ότι "Τώρα με τον εξορθολογισμό των δαπανών θα έχουμε ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις". Ο Ιονέσκο έχει στοιχειώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Μνημονίου. Αλλά το αίμα των στελεχών κυλάει από τις σκάλες τις κεντρικής πύλης...
Kύριε υπουργέ, μπορείτε να πείτε '"Οχι" στις απαιτήσεις της τρόϊκας. "Όχι" στην απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων. "Όχι" στην μείωση της ασφάλειας της χώρας. "Όχι" στην θυσία των στελεχών των Ε.Δ. στο βωμό του Μνημονίου. 
Έχετε και το πολιτικό ανάστημα και θα έχετε και την στήριξη όλων των Ε.Δ. και πάνω απ'όλα του ελληνικού λαού. Μπορεί εσείς να θεωρείτε ως "πολιτική παρένθεση" και "χρυσό κλουβί" την θητεία σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά όλοι εμείς οι άλλοι περιμένουμε πολλά από εσάς.
Οι μισθοί που παίρνουν οι πιλότοι, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, τα στελέχη του Π.Ν. που πολεμάνε καθημερινά εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια, είναι το 50% ενός υπαλλήλου ΔΕΚΟ που απλά τυχαίνει να είναι κυβερνητικός συνδικαλιστής.
Και αυτό το αντέχουν τα στελέχη των Ε.Δ..
Αλλά το να μην αγοράζονται ανταλλακτικά ή να μην υπάρχουν σύγρονα εκπαιδευτικά μέσα γιατί η τρόϊκα θέλει κι άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο υπουργός θέλει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόϊκα, αυτό δεν αντέχεται. Και αν το αντέχουν αυτοί, τα στελέχη των Ε.Δ., γιατί η δουλειά τους είναι ο κίνδυνος, δεν το ανέχεται ο ελληνικός λαός κ.υπουργέ.
Τέσσερις νεκροί, τρία μαχητικά στο πάτο της θάλασσας, δύο επιθετικά ελικόπτερα κατεστραμμένα  και άλλα δύο μαχητικά «σακατεμένα» μέσα σε δέκα μήνες, είναι πολλά κ.Ε.Βενιζέλο. Πάρα πολλά…


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου