Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έως τις 09/05 οι αιτήσεις για απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα (09/05) θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους, οι μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων, που μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο, χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010 – 2011.

Με νομοθετική ρύθμιση, που κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε ότι οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν το απολυτήριο με την παραπάνω διαδικασία θα υποβάλουν αίτηση οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικες ή οι γονείς-κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, την οποία θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου, στο οποίο φοιτούν.

Οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου