Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Aποκαλυπτική συνέντευξη της αρχαιολόγου κ.Λιάνας Σουβαλτζή για τον τάφο του Αλεξάνδρου

Η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τις ανασκαφές στην όαση της Σίουα και τους λόγους για τους οποίους διακόπηκαν.
"..Την στιγμή που είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε κάτω,και αφού ανακοινώθηκε επίσημα στην Αίγυπτο ότι βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου, τότε επενέβει η Ελληνική κυβέρνηση και μας δημιούργησε το πρόβλημα.."
Το "πρόβλημα" δια στόματος Θεόδωρου Πάγκαλου:
"Το ζήτημα του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκαλεί εθνισμό γι'αυτό πρέπει να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους, για να μην ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων"!
Η κυρία Σουβαλτζή μιλά ακόμη για την επίσκεψη του Ισραηλινού πρέσβη μετά κουστωδίας στην όαση, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών:
"Ο πρέσβης χαρακτήρισε το εύρημα πολύ μεγάλο, το οποίο θα άλλαζε όχι μόνο το μέλλον της Αιγύπτου αλλά και ολόκληρου του κόσμου".
Ο Ισραηλινός πρέσβης δε δίστασε ωστόσο να αποκαλέσει τον Αλέξανδρο κίναιδο και μέθυσο και είπε μάλιστα ότι ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ.. Για να λάβει σαφώς την πληρωμένη απάντηση από την κ.Σουβαλτζή, ότι δηλαδή αυτά τα λέει μόνο ένας εβραίος ιστορικός, ο Ιώσιππος Φλάβιος, και δεν ευσταθούν διότι ο Αλέξανδρος ουδέποτε πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Θα πίστευε ωστόσο αν κάποιος της έλεγε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί
macedoniahellenicland.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου