Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Έκρυψαν το επεισόδιο στον Έβρο - Θέμα με την επίσημη ανακοίνωση


Θερμό επεισόδιο που απεκρύβη είχαμε τη νύχτα στο Τυχερό του Έβρου όταν περίπολος Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχειρούσαν σε περιπολία με την συνδρομή Γερμανών της Frontex δέχτηκε πυρά από Τούρκους δουλεμπόρους αρχικά και στρατιώτες εν συνεχεία, που έβαλλαν εναντίον τους για να καλύψουν την αποχώρηση των δουλεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα τεσσάρων Ελλήνων συνοριοφυλάκων και δύο Γερμανών της Frontex δέχτηκαν πυρά από Τούρκους δουλέμπορους στην νησίδα Αντάς  η οποία βρίσκεται στην ελληνική περιοχή του Τυχερού.
http://2.bp.blogspot.com/_u0XIriS-d3c/SsUUZMVuDPI/AAAAAAAAKEg/byGK6JFpmrs/s400/evros1.jpg  Πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων έδειξαν αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων που είχαν στείλει στην περιοχή ένα μηχανοκίνητο λόχο. Και από ελληνικής πλευράς κατά την διάρκεια του επεισόδιου είχε σημάνει συναγερμός και οι δυνάμεις της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας βρίσκονταν "με το όπλο ανά χείρας".
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε η είδηση και δεν ανακοινώθηκε είτε από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ είτε από το ΥΠΕΘΑ. Είναι το δεύτερο επεισόδιο μετά την προσπάθεια "απόβασης" του Τούρκου απόστρατου αξιωματικού στο Αγαθονήσι που δεν ανακοινώνεται.
Η νησίδα προσεγγίζεται από την τουρκική πλευρά μόνο με βάρκα, ενώ από την ελληνική είναι προσβάσιμη με τα πόδια λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι αποβίβαζαν με βάρκες του παράνομους μετανάστες στη νησίδα αυτή οι οποίοι συνέχιζαν την πορεία τους προς τις ελληνικές ακτές του Έβρου.
Για το λόγο αυτό απεστάλη ομάδα της Frontex και Ελλήνων συνοριοφρουρών για να εμποδίσουν τις αποβιβάσεις των παράνομων μεταναστών. Οι Τούρκοι δουλέμποροι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την νησίδα χωρίς επιτυχία λόγω της παρουσίας των Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών. Την επομένη, δηλαδή σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στην περιοχή μία τουρκική βάρκα στην οποία επέβαιναν άνδρες οι οποίοι έφεραν οπλισμό. Αυτόματα τυφέκια και πιστόλια
Αρχικά οι Τούρκοι μόλις είδαν την ελληνογερμανική αστυνομική δύναμη πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Μετά όμως έβαλλαν με ριπές αυτομάτων όπλων κατά των ανδρών του ελληνογερμανικής περιπόλου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε ανταπόδοση των πυρών από το ελληνογερμανικό αστυνομικό κλιμάκιο.    
Τότε εμφανίστηκαν περίπολοι του τουρκικού στρατού Μόλις εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες ένας Γερμανός άνδρας της Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει και δέχτηκε πυροβολισμούς τόσο από την περίπολο όσο και από τους δουλεμπόρους. 
Υπό το τουρκικό πυρ και προ υπέρτερων δυνάμεων η ελληνική περίπολος αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την ελληνικό έδαφος το οποίο τέθηκε υπό τον προσωρινό έλεγχο της τουρκικής περιπόλου! Δεν έχει εξακριβωθεί αν οι Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν στη νησίδα που αποτελεί ελληνικό έδαφος, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ατό έγινε.
Το θέμα είναι γιατί κρύφτηκε το επεισόδιο από ελληνική πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου