Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις. Για πρώτη φορά, σχηματοποιείται νέας μορφής αντίσταση. Το ΠΑΜ ήταν εκεί.
Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους των ελληνικών μεγαλουπόλεων, σχηματοποιώντας μια νέας μορφής αντίσταση, άγνωστη στα ελληνικά δεδομένα μέχρι σήμερα.
Αυτό το οποίο εξέφραζε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το Πατριωτικό Μέτωπο, μαζικές δηλαδή κινητοποιήσεις, χωρίς ομάδες συμφερόντων, με σαφές αντινεοταξίτικο μήνυμα, για πρώτη φορά άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και είχε τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Το 99% του λαού, δεν ήταν ενταγμένο σε κανένα πολιτικό ή συντεχνιακό σχηματισμό.
  • Ελάχιστα πολιτικά και συντεχνιακά γκρουπούσκουλα που επιχείρησαν να «παίξουν παιχνίδι», αντιμετωπίστηκαν από την παγερή αδιαφορία των πολιτών και απομονώθηκαν.
  • Η συγκεκριμένη σοροχρηματοδοτούμενη ομάδα που επιχείρησε να «στήσει» Αιγυπτιακού τύπου διαδήλωση στο Σύνταγμα, με συνθήματα υποβολιμαία, αντιμετώπισε την άρνηση του κόσμου να τα επαναλάβει.
  • Τα κύρια συνθήματα που ακούσθηκαν από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, ήταν σκληρού και άμεσου τύπου και κατέληγαν στο ελικόπτερο του Ντε Λα Ρούα της Αργεντινής.
  • Η συγκρατημένη – σε αυτήν την φάση οργή – ήταν ο κεντρικός παρανομαστής στα χείλη όλων των πολιτών που συμμετείχαν στην διαδήλωση.
  • Και το μόνο αρνητικό – δικαιολογημένο εξ’ άλλου δεδομένης της πρώτης φάσης αυτού του τύπου των κινητοποιήσεων – η έλλειψη πολιτικής πρότασης με την γενικότερη έννοια του όρου.
Το Πατριωτικό Μέτωπο με τα μέλη και τους φίλους του ήταν παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις, σε ολάκερη την χώρα. Ιδιαίτερα στο Σύνταγμα, όπου με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες, κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του άγρυπνου ματιού και της εθελοντικής περιφρούρησης για τυχόν προβοκάτσιες και οι οποίες θα αντιμετωπίζονταν άμεσα σε περίπτωση που εξελίσσονταν.
Η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται, δεν είναι μακριά. Έρχεται και θέλει και αρετή και σύνεση. Και όσοι ονειρεύονται νέους Λαλιώτηδες, Δαμανάκες και Φίσερ, πορτοκαλί δηλαδή σοροσχηματισμούς, είναι μακριά νυχτωμένοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου