Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου – Σαμαρά-Το 44,4% των πολιτών προτιμά «οικουμενική κυβέρνηση» ενώ η πλειοψηφία θεωρεί θετικό τον οικονομικό έλεγχο από την τρόικα!

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά

ΕΠΤΑ στους δέκα Ελληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του αρχηγού της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα. Ειδικότερα, οι πολίτες απάντησαν «αποδοκιμάζω» και «μάλλον αποδοκιμάζω» σε ποσοστό 72,2% στο ερώτημα για το έργο του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Οριακά υψηλότερο (73%) είναι το αντίστοιχο ποσοστό αποδοκιμασίας για το έργο του κ. Σαμαρά ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«O Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση δεν γνωρίζουν πού πηγαίνουν και το σχέδιο που ακολουθούν αλλάζει από μέρα σε μέρα» αποφαίνεται το 84,1%, έναντι 13,2% που υποστηρίζει ότι «γνωρίζουν ακριβώς πού πηγαίνουν και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει βάθος χρόνου». Η πλειοψηφία (61,9%) υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ) κινούνται «σε λάθος κατεύθυνση», έναντι 31,9% που πιστεύει ότι κινούνται «σε σωστή κατεύθυνση».
Παράλληλα, στο ερώτημα «τι από τα παρακάτω θα αποτελούσε κατά τη γνώμη σας την καλύτερη λύση για τη χώρα σε περίπτωση διενέργειας εκλογών;» το 44,4% επιλέγει την «οικουμενική κυβέρνηση» και ακολουθούν η «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠαΣοΚ» (10,5%), η «κυβέρνηση ΠαΣοΚΝΔ» (9,0%), η «κυβέρνηση συνεργασίας ΠαΣοΚ και μικρότερων κομμάτων» (8,6%) και η «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ» (7,5%). Στην ερώτηση «ποιον από τους παρακάτω τύπους διακυβέρνησης πιστεύετε ότι έχει ανάγκη η χώρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση;» η έρευνα δίδει τρεις επιλογές και ζητεί την επιλογή μιας. Η σχετική πλειοψηφία επιλέγει σε ποσοστό 40,2% «μια κυβέρνηση που εκλέγεται δημοκρατικά από τον λαό, όπως συμβαίνει από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα». Η δεύτερη κατά σειρά επιλογή, με ποσοστό 30,9%, είναι «μια ομάδα ειδικών και τεχνοκρατών που θα διαχειρίζεται τα δημόσια πράγματα αντικαθιστώντας την κυβέρνηση». Ωστόσο ένα ποσοστό 22,7% των Ελλήνων επιλέγει «έναν ηγέτη με κύρος και εξουσίες, που θα μπορούσε να λάβει γρήγορα αποφάσεις χωρίς να εμποδίζεται από το Κοινοβούλιο και τις εκλογές»! Η ερμηνεία είναι απλή και ιδιαίτερα ανησυχητική: ένας στους πέντε Ελληνες πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη από έναν ηγεμόνα με υπερεξουσίες ο οποίος θα αποφασίζει ακόμη και κόντρα στη λαϊκή βούληση και την ψήφο του Κοινοβουλίου!

πηγη
/nationalpride.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου