Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νεκρός απο πυρά Αμερικανών ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

«Σήμερα το πρωί είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλον τον κόσμο, ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν επιχείρησης, που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (02/05) ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Εκατοντάδες Αμερικανοί έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το Λευκό Οίκο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Αμερικής.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Ενας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε  στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας "πολύ ευαίσθητης επιχείρησης", χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αλ Κάιντα.

Διάγγελμα Ομπάμα

Όπως δήλωσε στο έκτακτο διάγγελμά του ο Ομπάμα, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την ανακοίνωση του θανάτου του «επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών».

Μπους: "Κοσμοϊστορικό" γεγονός

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".

"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου