Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Τελικά φαίνεται ότι και μετά τον θάνατο του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα ταλαιπωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι μετά το 10χρονο μυστήριο του εντοπισμού του, τώρα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καλούνται να επιλύσουν ένα ακόμη γρίφο. Το χειρόγραφο σημειωματάριο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Μπορεί στο σπίτι – φρούριο του Μπιν Λάντεν να βρέθηκε πληθώρα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σκληρών δίσκων αλλά και dvd, τα οποία και μεταφέρθηκαν φυσικά στις ΗΠΑ όπου και γίνονται φύλο και φτερό από τους ειδικούς, όμως ένα μικρό σημειωματάριο που βρέθηκε ματωμένο πάνω στον νεκρό Λάντεν, έχει κινήσει την περιέργεια των μυστικών υπηρεσιών.


Την σημασία του προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να υποβαθμίσουν, όμως από τα λεγόμενα των ανθρώπων των Αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών προκύπτει ότι το σημειωματάριο, κρύβει κάτι πολύ σημαντικό. Αξιωματούχος των ΗΠΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για ένα ημερολόγιο. Δηλαδή στο σημειωματάριο αυτό ο Λάντεν δεν κατέγραφε την καθημερινότητα του, ή σκέψεις και συναισθήματα του. Δεν κατέγραφε δηλαδή προσωπικές λεπτομέρειες.

“Δεν περιέχει τίποτε για τις περιοχές όπου πήγε και για ότι έκανε. Δεν είναι παρά ένα σημειωματάριο.

Δεν είναι παρά ένα αντικείμενο μεταξύ των άλλων”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Καλά πληροφορημένες πηγές όμως αναφέρουν πως από τις πρώτες αναγνώσεις προκύπτει ότι στο σημειωματάριο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατέγραφε ιδέες του για μελλοντικές επιχειρήσεις και χτυπήματα της Αλ Κάιντα.

Στα υπόγεια υπερσύγχρονα εργαστήρια της CIA όπου και φυλάσσονται οι “θησαυροί” (κομπιούτερ, σκληροί δίσκοι, usb κάρτες μνήμης κτλ) του Λάντεν μια ομάδα ειδικών ανάμεσα τους και αποκρυπτογράφοι αλλά και εμπειρογνώμονες σε θέματα Ισλάμ εξετάζουν μόνο το σημειωματάριο, το οποίο αφού με ένα υπερσύγχρονο τρόπο καθαρίστηκε από τις κηλίδες αίματος του κατόχου του, τώρα μπορεί να διαβαστεί.

Και αυτό που διάβασαν οι ειδικοί τους πάγωσε το αίμα. Μέσα στις προσωπικές σημειώσεις του Λάντεν ήταν καταγεγραμμένο με ακρίβεια το περίφημο σχέδιο της επίθεσης της Αλ Κάιντα στο σιδηροδρομικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Η γραφή είναι στα αραβικά ενώ συχνά πυκνά ο Λάντεν χρησιμοποιεί και περσικές λέξεις και ιδιωματισμούς.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που προκύπτουν από τους σκληρούς δίσκους, αυτά δεν κρίνονται μέχρι στιγμής σοβαρά, αφού δεν προκύπτει κάτι χειροπιαστό για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο η Ουάσινγκτον έχει στείλει κάποια στοιχεία που προέρχονται από το υλικό που αφαιρέθηκε από το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν σε ξένες κυβερνήσεις. Και είναι πιθανόν ότι τα στοιχεία αυτά θα οδηγήσουν σε ορισμένες προσαρμογές των μέτρων ασφαλείας στις χώρες αυτές.

Πάντως ο όγκος όλων των στοιχείων που προκύπτουν και που αναλύονται από ειδικούς “αντιστοιχεί με τη βιβλιοθήκη ενός μικρού πανεπιστημίου” ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος και μέλος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων.

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποια επίθεση εκδίκησης.

Ήδη έχουν κατηγοριοποιήσει τους εν δυνάμει στόχους τους οποίους και φρουρούν.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι οι περίφημοι “lonely wolves”, “οι μοναχικοί λύκοι”. Δηλαδή μεμονωμένοι φονταμενταλιστές που θα χτυπήσουν σε επιλεγμένους στόχους με σκοπό να τσακίσουν το ηθικό των Αμερικανών.

Πάντως αυτό δυσκολεύει την κατάσταση και χθες η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο δήλωσε, ότι οι ΗΠΑ φοβούνται ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες μεμονωμένες επιθέσεις (“μοναχικών λύκων”) σε αντίποινα για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν.

 

 

 

Πηγη

Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου