Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παπανδρέου, είσαι ανεπιθύμητος». Κάθετο μήνυμα του Πατριωτικού Μετώπου στον ΓΑΠ, στα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Σοσιαλφασιστοειδή, προπηλάκισαν τον Συντονιστή του ΠΑΜ, κ. Σταύρο Βιτάλη.
Όρθιος, στη μέση της πλατείας των Καλαβρύτων, μπροστά στα μάτια ενός αμήχανου Γ.Α. Παπανδρέου και ενός έκπληκτου Καναδού Πρωθυπουργού καθώς και εκατοντάδων πολιτών που επαναλάμβαναν «μπράβο-μπράβο», ο Συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, κάλεσε τον κατοχικό πρωθυπουργό, «να σηκωθεί να φύγει ΤΩΡΑ, από την μαρτυρική πόλη».
Η αποφασιστική αυτή δράση του Κινήματος, δια μέσω μάλιστα του κεντρικού Συντονιστή του, έγινε σήμερα το μεσημέρι στα Καλάβρυτα, εν μέσω εκατοντάδων αστυνομικών όλων των ειδών και υπηρεσιών και κάτω από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που είχαν μετατρέψει την πόλη σε κατεχόμενη ζώνη.
«Παπανδρέου, είσαι ανεπιθύμητος στα ματωμένα Καλάβρυτα», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο κ. Βιτάλης, στη μέση της πλατείας και περιτριγυρισμένος από δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν μάταια και πολλές φορές να τον σταματήσουν. «Τούτος ο τόπος – συνέχισε  ο συντονιστής του ΠΑΜ – μάτωσε από τους ναζί τον Δεκέμβρη του 1943, για την λευτεριά και την αξιοπρέπειά του. Εσύ λοιπόν Παπανδρέου, που πρόδωσες τον λαό αυτόν, παραδίδοντας την τύχη του  και το μέλλον των παιδιών του σε αυτούς που κάποτε τον κατέσφαξαν και στους ομοίους του, δεν είσαι άξιος να πατάς, να ματωμένα αυτά χώματα. Να φύγεις ΤΩΡΑ από εδώ».
Στρεφόμενος προς τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και εν μέσω συνεχών επιδοκιμασιών του λαού, ο Συντονιστής του Κινήματος, πρόσθεσε:
«Συμπατριώτες. Δεν ήλθαμε να σας ζητήσουμε την ψήφο σας, δεν είμαστε και ούτε θα υπάρξουμε υποψήφιοι, σε κανενός τύπου εκλογική αναμέτρηση. Σας ζητάμε να τιμήσετε τους νεκρούς σας και να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας, διώχνοντας αυτόν τον Πρωθυπουργό, που παρέδωσε τη χώρα μας σε ξένα κέντρα εξουσίας, μακράν και πέραν της λαϊκής εντολής που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντάς μας μόνο ψέματα.
Κατάφεραν συμπατριώτες, να σπείρουν τον φόβο στις ψυχές σας. Μην τους φοβάστε. Δείτε με πόσες εκατοντάδες αστυνομικών συνοδεύονται. Δείτε τους πως ανεβοκατεβαίνουν φοβισμένοι στα ελικόπτερά τους. Δεν έχουν καμία δύναμη επάνω μας. Είναι στο χέρι μας να τους διώξουμε. Είναι στο χέρι μας να ξαναπάρουμε την Ελλάδα μας στα χέρια μας. Είναι στο χέρι μας να την ξανακτίσουμε, όπως έπραξαν στο παρελθόν, γενιές και γενιές, ηρώων, μαρτύρων και κοινωνικών αγωνιστών».
Ξαναγυρνώντας προς τον Γ. Α. Παπανδρέου, ο κ. Βιτάλης, ολοκλήρωσε:

«Παπανδρέου. Θα βρίσκεις το Πατριωτικό Μέτωπο μπροστά σου, όπου και αν βρεθείς. Όπως στη Θεσσαλονίκη πέρσι, όπως στο Σύνταγμα καθημερινά, όπως τώρα στα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Γιατί το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν είναι ένα ακόμη πολιτικό Κίνημα. Είναι ηθική δύναμη αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και πατριωτισμού. Είναι η φωνή της συνείδησής μας, συνδεδεμένη με την ιστορική μας συνέχεια, με όλη εκείνη την κληρονομιά που μας άφησαν όσοι έδωσαν την ζωή τους για τούτον δω τον τόπο, φωνάζοντας ελευθερία και δημοκρατία».
Ομάδα σοσιαλφασιστών, παρά την συνεχή και συνετή παρέμβαση των αστυνομικών, προπηλάκισε τον κ. Βιτάλη με σπρωξιές και κλωτσιές, διακόπτοντας την παρέμβασή του. Ο Συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου, αντιμετώπισε ήρεμα τους τραμπούκους, υπενθυμίζοντάς τους πως, «τόσο η στάση ζωής του στους αγώνες για ψωμί, δικαιοσύνη και ελευθερία του Λαού μας, όσο και η εμπειρία του από τους αγώνες του, δίπλα σε ταλαιπωρημένους από τους νεοταξίτες λαούς σε ολάκερο τον κόσμο, από τη Νικαράγουα και τη Δυτική Σαχάρα, έως τη Σερβία και το PKK, δεν του επιτρέπουν να φοβηθεί τραμπουκισμούς της συμφοράς».
Αμέσως μετά, επακολούθησε έντονο επεισόδιο μεταξύ του κ. Βιτάλη και του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων Ταξίαρχου, από τον οποίο ο Συντονιστής του Κινήματος, ζήτησε να περιορισθεί στον ρόλο του ως αστυνομικού. Με την ψυχραιμότερη παρέμβαση των αστυνομικών της προσωπικής συνοδείας του Πρωθυπουργού, αποσοβήθηκε η εξέλιξη του επεισοδίου και το κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, αποχώρησε από την πλατεία.
Με την κάθετή του αυτή κίνηση το Πατριωτικό Μέτωπο, στόχεψε και επέτυχε να αποδείξει στον καταταλαιπωρημένο λαό μας, πως δεν έχει τίποτε να φοβάται από το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα. Με απαραίτητη προϋπόθεση, ο Ελληνικός Λαός, να πάρει την υπόθεσή του στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου