Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ BULGARMAK.ORG


«Έπεσε» η ιστοσελίδα bulgarmak.org από το διαδίκτυο. Και μάλιστα …τόσο πολύ, που δεν υπάρχει ούτε στις «αποθηκευμένες σελίδες» του google.
Όπως έχει αποκαλύψει η διαδικτυακή εφημερίδα AegeanTimes, προπαγανδιστικά ψευδο-επιχειρήματα βουλγαρικής ή σκοπιανής προέλευσης, που αναφέρονταν στην ιστοσελίδα, είχαν αναπαραχθεί από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, πολλές φορές κατά λέξη, χωρίς να αναφέρονται οι πηγές.
Το ότι η σελίδα είναι κατασκευασμένη για να προκαλεί εθνικιστικό μίσος φαίνεται και από τον διάλογο που έγινε ακόμη και στο Indymedia. Και προκαλεί απορία πως το περιεχόμενό της έγινε αποδεκτό από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.


Η αποκάλυψη προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις. Σύμφωνα με σχόλια και μηνύματα αναγνωστών, κατασκευαστής της ιστοσελίδας http://www.bulgarmak.org/ είναι κάποιος, Έλληνας πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, βουλγαρικής καταγωγής, ενώ η IP είναι καταχωρημένη στις ΗΠΑ.
Αρκετή συζήτηση προκλήθηκε επίσης, για το αν η ιστοσελίδα είναι έργο «ενός μοναχικού και γραφικού» ατόμου, ή αυτή ενισχύεται άμεσα ή έμμεσα από κρατικές υπηρεσίες. Το δεύτερο, φαίνεται και ως το πιθανότερο, αφού η σελίδα περιέχει έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και φωτογραφίες ενός Έλληνα των Σκοπίων, που είναι προφανές ότι μόνο με συστηματική παρακολούθηση μπορούσαν να αποκτηθούν, αφού απεικονίζουν το πρόσωπο αυτό σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, χρόνους και τοποθεσίες, δείχνουν την ταυτότητά του κλπ
Επειδή προκάλεσε ενδιαφέρον ακόμη και σε δημοσιογραφικούς κύκλους, για το αν επρόκειτο περί αντιγραφής ή όχι, πρέπει να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα αναφέρει ως χρόνο έναρξης της λειτουργίας της το 2002. Αρχικά είχε την διεύθυνση http://www.geocities.com/bulgarmak.


Η ιστοσελίδα http://bulgarmak.org έπεσε ύστερα από επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε από την γνωστή ομάδα hackers GREEK HACKING SCENE.

Σύμφωνα με πηγές, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα και κατάφεραν να τη θέσουν εκτός λειτουργίας.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αφορά υβριστικά κατά κύριο λόγο σχόλια για τον ελληνισμό και ...;
αγωνίζεται για την προσάρτηση της ελληνικής Μακεδονίας στη Βουλγαρία.
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο συγκεκριμένος ιστότοπος δέχεται επιτυχημένη επίθεση και τίθεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, όπως είχε παρατηρηθεί το Μάρτιο του 2008.
Ενα μπράβο στα παιδιά που κατέβασαν την προπαγανδιστική ιστοσελίδα που μόνο ψέματα διέδιδε και τίποτα άλλο παρα μόνο μίσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου