Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ ο Λαζόπουλος. Διαψεύδει το ΔΝΤ (vid)

Την ΝΔ αλλά και τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο, έβαλε στο στόχο την Τετάρτη (04/04) το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Τομέα Τύπου και ΜΜΕ και του φυλλαδίου "Βασικός Σχολιασμός Θεμάτων Επικαιρότητας", το οποίο εκδίδεται σε καθημερινή βάση.
Aφορμή για την επίθεση ήταν το βίντεο που πρόβαλε στην εκπομπή του την Τρίτη (03/94) ο ηθοποιός, με δηλώσεις του Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.Το βίντεο έδειχνε τον κύριο ΔΝΤ να μιλά για τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό στο τέλος του 2009 και το οποίο αξιοποίησε η ΝΔ με δηλώσεις του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη.
Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται προς "Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της", ταυτίζοντας ουσιαστικά τους δύο τους, ενώ τονίζεται:
"Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε";
Και συνεχίζει:
"Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας, δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους "καταλληλότερους" επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα".
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία", στην οποία "είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή".
Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται πως "την αποφύγαμε".
Τέλος, παρατίθενται και αποσπάσματα δημοσίων δηλώσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος από το Δεκέμβριο του 2009 είχε πει ότι είχε επαφές με τον Ντομινίκ Στρος Καν, οι οποίες εμφανίζονται σήμερα ως αποκαλύψεις.
ΔΝΤ: "Καμία συμφωνία"

«Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τουΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010», ανακοίνωσε το ΔΝΤ.
«Είμαστε πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη μας και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή.
Εδώ και έναν χρόνο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσεως. Στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας», προσθέτει.
 Πηγη
 Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου